PDA

View Full Version : MOG only working via mysqueezebox.com



Juma
2013-06-13, 15:01
Hi all, I've signed up for the trial MOG service to see if it's worth jumping from Spotify. So far I've got it working well on the PC's and my Android devices - and for me I don't use any download data (over Telstra 3g or broadband) whilst listening to MOG which is a big bonus.

However, I cannot get my squeezeboxes (Booms and Classic) working properly with MOG. Currently it only works when I sign into mysqueezebox. When signed into LMS I can still connect to MOG and see favourites etc. but it will not play any music. Sometimes it says it cannot find files, sometimes it just sits there. Either way no music via LMS.

The squeezeboxes all seem fine otherwise. When I'm connected to LMS I can see/play my own music collection on the server, connect/play spotify and play synchronised music.

LMS is version 7.7.2

Any help would be much appreciated!!

Many thanks.

garym
2013-06-13, 15:17
Hi all, I've signed up for the trial MOG service to see if it's worth jumping from Spotify. So far I've got it working well on the PC's and my Android devices - and for me I don't use any download data (over Telstra 3g or broadband) whilst listening to MOG which is a big bonus.

However, I cannot get my squeezeboxes (Booms and Classic) working properly with MOG. Currently it only works when I sign into mysqueezebox. When signed into LMS I can still connect to MOG and see favourites etc. but it will not play any music. Sometimes it says it cannot find files, sometimes it just sits there. Either way no music via LMS.

The squeezeboxes all seem fine otherwise. When I'm connected to LMS I can see/play my own music collection on the server, connect/play spotify and play synchronised music.

LMS is version 7.7.2

Any help would be much appreciated!!

Many thanks.

I assume you've entered your mysqueezebox.com credentials in LMS (SETTINGS > mysqueezebox.com tab)

pippin
2013-06-13, 15:18
Sounds weird. Did you try to restart the server?
The MOG plugin is enabled in the server settings? That should be the default.

Juma
2013-06-13, 15:36
Sounds weird. Did you try to restart the server?
The MOG plugin is enabled in the server settings? That should be the default.

Thanks for the quick reply's. I've re-entered the LMS and MOG passwords, checked MOG is enabled, restarted the LMS server. Just no sound! I can even see my favourites in MOG squeezebox.

Anyone else had anything similar? Would really like to have MOG working on Squeezebox!

Thanks.

w3wilkes
2013-06-13, 15:39
May be a issue with older players. Might require Touch or Radio for MOG to work through LMS.

garym
2013-06-13, 16:37
May be a issue with older players. Might require Touch or Radio for MOG to work through LMS.

that's true for Spotify, but not for MOG. I used to use MOG and used it on BOOM with mysqueezebox.com (and via LMS as well). So unless something has changed in the last 9 months, it *should* work.

pippin
2013-06-13, 17:26
It's definitely 7.7.2? The release, not an old beta? MOG was only introduced with 7.7.2