PDA

View Full Version : LMS 7.7.1 scanning problem



itm
2012-11-30, 07:06
I'm having scanner problems with LMS 7.7.1, running on Windows Server 2008. I have 2 folders in my library:
- M: drive - mapped to a share on a Netgear NV+ NAS device. Windows Explorer accesses this share without any problems
- N: drive - mapped to a share on a Windows 7 PC. Windows Explorer accesses this share without any problems

When I do a "clear and rescan everythig" scan it completes in a couple of seconds and reports that it found no media. There are approx 80,000 mp3 on the above shares. The output from the scanner log is below.

I've tried un-installing and re-installing LMS (twice). The first time I chose to retain settings, the second time I didn't.

I don't want to move to a newer release as I found subsequent releases to be unstable (and slower) on my server.

Can anyone suggest what the problem might be?

[12-11-30 13:59:24.2925] main::main (200) Starting Logitech Media Server scanner (v7.7.0, r33614, Tue Oct 18 11:17:52 PDT 2011) perl 5.014001
[12-11-30 13:59:30.0178] Slim::Music::Import::runImporter (478) Starting Slim::Media::MediaFolderScan scan
[12-11-30 13:59:30.0186] Slim::Utils::Scanner::Local::rescan (171) Discovering audio files in C:\Users\Ian Manning\Music
[12-11-30 13:59:30.0875] Slim::Utils::Scanner::Local::__ANON__ (254) Removing deleted audio files (0)
[12-11-30 13:59:30.0879] Slim::Utils::Scanner::Local::__ANON__ (332) Scanning new audio files (0)
[12-11-30 13:59:30.0883] Slim::Utils::Scanner::Local::__ANON__ (410) Rescanning changed audio files (0)
[12-11-30 13:59:30.2738] Slim::Music::Import::endImporter (610) Completed Slim::Media::MediaFolderScan Scan in 0 seconds.
[12-11-30 13:59:30.2884] Slim::Music::Import::runImporter (478) Starting Slim::Music::PlaylistFolderScan scan
[12-11-30 13:59:30.2889] Slim::Utils::Scanner::Local::rescan (171) Discovering audio files in C:\Users\Ian Manning\Music\Playlists
[12-11-30 13:59:30.3012] Slim::Utils::Scanner::Local::__ANON__ (254) Removing deleted audio files (0)
[12-11-30 13:59:30.3016] Slim::Utils::Scanner::Local::__ANON__ (332) Scanning new audio files (0)
[12-11-30 13:59:30.3019] Slim::Utils::Scanner::Local::__ANON__ (410) Rescanning changed audio files (0)
[12-11-30 13:59:30.3031] Slim::Music::Artwork::precacheAllArtwork (442) Starting precacheArtwork for 0 albums
[12-11-30 13:59:30.3035] Slim::Music::Import::endImporter (610) Completed precacheArtwork Scan in 0 seconds.
[12-11-30 13:59:30.3189] Slim::Music::Import::runScanPostProcessing (393) Starting Database optimization.
[12-11-30 13:59:30.3207] Slim::Music::Import::endImporter (610) Completed dbOptimize Scan in 0 seconds.

Mnyb
2012-11-30, 09:22
It scan C:\Users...... Etc do you have shortcuts to the mounted folders there ? Or is your basic settings wrong ?
Which folder(s) are chosen as the music library.

And if LMS starts as service you must specify UNC paths not drive letter paths .

I'm not using windows as LMS , but is it not also a settings for credentials to use for the service when it starts , so that it has rigths to acess the network.