PDA

View Full Version : Rebuffering Problem



shamanjr
2012-10-31, 18:03
Hello, I have a Squeezebox system running on wifi thru a Timecapsule with 3 airport express units extending the network. I have a Vortexbox with 1Gb RAM, with almost 2TBs of FLAC files. My 8 clients are a Transporter, a Touch, and 6 Radios. I recently switched Vortexboxes and to a 2TB unit. I am experiencing significant rebuffering issues, about every 10-20 seconds. Occasionally it causes the Transporter to freeze and have to be reset. This only happens when I am streaming my local collection, not on Pandora. I am running the most recent version of LMS on the Linux based system. I posted at the Vortexbox forums and was advised that it was most likely a network issue. I do not think that is the case, as I never experienced any issues before, and do not experience them with Pandora. I realize that Pandora sampling is lower, but it seems that there is some sort of incompatibility or hardware issue. I have reset everything, reloaded LMS and even reset the timecapsule and the Expresses. This is a really frustrating problem.

garym
2012-10-31, 18:43
Hello, I have a Squeezebox system running on wifi thru a Timecapsule with 3 airport express units extending the network. I have a Vortexbox with 1Gb RAM, with almost 2TBs of FLAC files. My 8 clients are a Transporter, a Touch, and 6 Radios. I recently switched Vortexboxes and to a 2TB unit. I am experiencing significant rebuffering issues, about every 10-20 seconds. Occasionally it causes the Transporter to freeze and have to be reset. This only happens when I am streaming my local collection, not on Pandora. I am running the most recent version of LMS on the Linux based system. I posted at the Vortexbox forums and was advised that it was most likely a network issue. I do not think that is the case, as I never experienced any issues before, and do not experience them with Pandora. I realize that Pandora sampling is lower, but it seems that there is some sort of incompatibility or hardware issue. I have reset everything, reloaded LMS and even reset the timecapsule and the Expresses. This is a really frustrating problem.

I don't have any answers, but I have a 3 VBA units (a 6TB, 4TB, and 3TB). All are running updated VB updates and LMS updates. I have transporter, touch(s), Radios, and booms. I stream local FLAC files and online things as well (like pandora). I have no buffering issues, etc. I very much suspect that you have an issue with your network. Could be something related to IP address, port issues, etc. I'm not a network guy, but sure sounds like a network issue. And I do know that with all the same equipment as you I have no buffering issues with FLAC files (mostly 16/44.1 but I do have a few 24/96 files too that work fine).

Mnyb
2012-10-31, 21:16
To rule out an wifi issue ( which is most likely here as higher bitrate stuff buffers and dropout ) try a player via Ethernet ,don't forget to redo the networks settings plugin in the cable does do this automatically .

I assume that vb is wired to router ,with that many players ?

Now try it .

garym
2012-11-01, 03:01
To rule out an wifi issue ( which is most likely here as higher bitrate stuff buffers and dropout ) try a player via Ethernet ,don't forget to redo the networks settings plugin in the cable does do this automatically .

I assume that vb is wired to router ,with that many players ?

Now try it .

And if you are synching players, temporarily unsynch them while testing things.