PDA

View Full Version : Podcast issue



johnwise
2012-06-07, 06:20
Am having trouble with a couple of podcasts on the podcast app in mysb.com...

--------http://audio.weei.com/rss?s=1598198-----------
--------http://audio.weei.com/rss?s=1598200-----------

These feeds work fine on google listen, on doggcatcher, juice, etc. But on the squeezebox platform they only take you to the "description" page.

Interestingly, a different podcast from the same site works fine...

--------http://audio.weei.com/urss?pageid=423371--------

The feed pages for the two that DON'T work have very lengthy descriptions for each of the podcasts... whereas the one that does work has a very short description for each podcast. Leading me to tentatively suggest that the length is the issue? But if there are any other suggestions please let me know.

PS: Needless to say this points to the need for a solid third-party app for handling podcasts, preferably one that allows for podcasts to be downloaded directly.

bpa
2012-06-07, 06:30
The first feed "http://audio.weei.com/rss?s=1598198" works OK for me.
More info alwayts helps.

How are you setting up the podcast ?
Which player are you using to play ?
are you using LMS - if so what version., etc.

johnwise
2012-06-07, 06:50
Yup, sorry.

LMS: 7.7.2/r33893, running on a Windows XP, feeding three Radios and one Touch.

The podcasts are all set up through the podcast app link on mysqueezebox.com page.

I've been accessing the podcasts either through squeezecommander or through the radios directly. In both cases I get all the way to the listing of the podcasts, but then it takes me into the description of the podcast that you see on the rss page.

I subscribe to a ton of podcasts (not all of them awful Boston sports talk radio, my shameful addiction) but these two are the only time I run into this issue.

Update: Interestingly, the two streams do work when I access them through the web-based LMS server... just not directly through the squeezebox players or through Squeezecommander.

bpa
2012-06-07, 07:13
They play OK from the SB3.

I think but am not sure, that the text (and URLS) in the RSS feed is formatted in an unusual way. There is a lot of use of CDATA and the description text is HTML formatted - this is not normal and I think technically incorrect.

You could open a bug report but I think it is a "niche" problem and as such unless you provided a patch to LMS - unlikely to get fixed quickly.

johnwise
2012-06-07, 07:49
Yeah, very niche. I may try anyway. Thanks for the 2nd opinion!

mpower9
2012-09-07, 22:07
You could open a bug report but I think it is a "niche" problem and as such unless you provided a patch to LMS - unlikely to get fixed quickly.

I have added a report to a bug related to podcasts and have voted for it. http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=17745 Although it may not be exactly the same problem, it may get folks looking into podcast problems. Perhaps if you added your vote.

In my case the problem is with http://feeds.mediamatters.org/mediamatters/m3?format=xml which I am trying to access in on both my Radio and Touch through mysqueezebox.com. When I click on the name of the podcast in my podcast list, the list of individual episodes comes up, but when I choose one to play, I get an error message saying "No items found in playlist" followed by part of the name of the episode.

bpa
2012-09-07, 23:52
I In my case the problem is with http://feeds.mediamatters.org/mediamatters/m3?format=xml which I am trying to access in on both my Radio and Touch through mysqueezebox.com. When I click on the name of the podcast in my podcast list, the list of individual episodes comes up, but when I choose one to play, I get an error message saying "No items found in playlist" followed by part of the name of the episode.

Each item in this podcast points to a html file which in turn has playable items but the Podcast list is formatted to say each item is a "audio/mpeg" playable item - so there is a mismatch and so it is a badly constructed URL. So the problem is not with LMS/Touch but with the URL.



<enclosure url="http://feeds.mediamatters.org/~r/mediamatters/m3/~5/UrVjJAdDKlM/" length="60" type="audio/mpeg" />

mpower9
2012-09-10, 08:44
bpa - Thanks for your help on this. I will take it up with the site. Maybe they will get with the program.