PDA

View Full Version : Scan for shortcuts



Zak Metz
2004-10-08, 15:05
How should one go about scanning for shortcuts?
-----Original Message-----
From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
[mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com]On Behalf Of Beesley, S
Sent: Thursday, October 07, 2004 4:44 PM
To: Slim Devices Discussion
Subject: [slim] 100% processor


Ditto - I have no shortcuts..
----- Original Message -----
From: Nick Walker
To: 'Slim Devices Discussion'
Sent: Thursday, October 07, 2004 8:17 AM
Subject: [slim] 100% processor


What are the shortcuts you are referring to ?



I have no mount point on the folder structure. There is just a main
folder with each album in a sub folder.








----------------------------------------------------------------------------

From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
[mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of Jason
Sent: 07 October 2004 07:30
To: 'Slim Devices Discussion'
Subject: [slim] 100% processor



Yes, I do have some ideas. Check your massive library for shortcuts.
Redundant shortcuts would create a loop as you described eating up CPU
cycles.




----------------------------------------------------------------------------

From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
[mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of Nick Walker
Sent: Thursday, October 07, 2004 12:23 AM
To: 'Slim Devices Discussion'
Subject: [slim] 100% processor

I to have the exact same issue, cpu 100% for hours. In fact it never
seems to stop.



I do have a large library 20,000 songs. Windows 2003 1GB RAM, 3.0GHz
CPU.



When the server is first re-booted the scan seem to start and slim.exe
take 100% cpu and keeps going. Playing a song is almost impossible as it
just stalls all the time.

After leaving the server running for 3 hrs at least, I stopped the slim
service from the command line and re-started it the cpu spiked at 90-100%
for a few minutes then drop to virtually nothing.



This seems to work every time I re-start the server.



I have a virus scanner on my server running “on- demand scanning” so I
can see the files the slim server is accessing. I did notice the server
seems to be going around in a loop! In that the same file is getting
accessed more than once.

It seems to be scanning all the songs, then starting again.



Any ideas….. nick




----------------------------------------------------------------------------

From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
[mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of Beesley, S
Sent: 04 October 2004 19:58
To: Slim Devices Discussion
Subject: [slim] 100% processor



Since 5.3.1 I cannot get slim running without the processor running at
100%. It seems to be rebuilding the cache. This has not been a problem on
any other prior version for me. It seems to run for a few seconds and then
effectively jams the PC at 100%. I have tried this with debug/log files on
and also by watching the slimserver.db size. It randomly stops at different
places (Windows XP).



Has anybody else seen this?







----------------------------------------------------------------------------

kdf
2004-10-08, 15:09
Quoting Zak Metz <zak (AT) distortion (DOT) us>:

> How should one go about scanning for shortcuts?
win2k:
start->search->files or folders
under "Search for files ro folders named;"
*.lnk ("Shortcut to*" is also likely valid for most systems)

choose the dries you want to search and click "search now"

winXP:
same idea, but open "my computer" then click the search button in the buttonbar

-kdf