PDA

View Full Version : Chipmunks in South America!



Percival Sweetwater
2011-04-23, 14:06
Whilst rumaging around looking for some interesting internet radio stations to listen to from this sad sweet earth, I was astonished, if not, shocked, by quite a few stations in Latin America. They are broadcasting at multiple speed, like a 33rpm record played at 78! At first I thought it was something to do with my Touch, or Squeezebox server (or whatever it's called today); but this is radio! Obviously not live. Does anyone know what's going on here? In all my years of short wave listening I've never heard anything so weird.
Such stations are:

Complice FM 99,7 in Ecuador,
Rádio ZP30 610 in Bolivia,
Aclo Poatosi 680 in Paraguay

rgro
2011-04-23, 14:30
Whilst rumaging around looking for some interesting internet radio stations to listen to from this sad sweet earth, I was astonished, if not, shocked, by quite a few stations in Latin America. They are broadcasting at multiple speed, like a 33rpm record played at 78! At first I thought it was something to do with my Touch, or Squeezebox server (or whatever it's called today); but this is radio! Obviously not live. Does anyone know what's going on here? In all my years of short wave listening I've never heard anything so weird.
Such stations are:

Complice FM 99,7 in Ecuador,
Rádio ZP30 610 in Bolivia,
Aclo Poatosi 680 in Paraguay

Did you, perhaps, implement Soundcheck's mods in your Touch? If so, this is a known issue with lower bitrate radio stations.

Percival Sweetwater
2011-04-25, 03:56
Thanks Rick. Yes, I have installed those mods. That would explain it, then. I thought it was just a cultural thing.

Perce

rgro
2011-04-25, 07:41
Thanks Rick. Yes, I have installed those mods. That would explain it, then. I thought it was just a cultural thing.

Perce

Well, I'd heard that Alvin, Theodore and Simon had retired to Argentina and were doing Spanish immersion classes in preparation for their next gig, but figured that was just one of those rumors...

In all seriousness, if you want to listen to lower bitrate stations, you have to re-enable ALL the outputs from the Touch using the Toolbox command. I believe that will solve the problem.