PDA

View Full Version : 7.6: working with MusicIP? (no 'M' icon)



bobkoure
2011-03-04, 08:50
I've done a test install of 7.6 (b31968) to see if it's time to move over.
Scan works great!
Music IP imports OK (as shown on the information panel) but tracks don't have the mix 'M' icon next to them in the web UI.
I've checked that
- MusicIP plugin enabled
- advanced/musicIP set to "only read mixable status)
- Additional Playlist Buttons is checked on the 'interface' page

So... a two part question:
Does this work at all with MusicIP?
If it does, any notion of what I've done wrong to make the 'M' icons not appear?

BTW, I also tried the old "morethanthis=1" option on the web ui URL - didn't help.

Thanks!
bob

aubuti
2011-03-04, 09:26
I haven't been following 7.6 closely, but this thread (http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=85896) deals with MusicIP, among other things.

Phil Leigh
2011-03-04, 09:58
Works OK for me (except from the New Music screen) - M icon appears, mixes generate etc

erland
2011-03-04, 10:02
I haven't been following 7.6 closely, but this thread (http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=85896) deals with MusicIP, among other things.

That thread refers to a special branch, not the official 7.6 beta version.

aubuti
2011-03-04, 10:06
Yes, my mistake. Thanks for the correction.

bobkoure
2011-03-04, 14:31
I note the scanner log has about 5000 instances of lines that look like this:


[11-03-04 11:42:06.1305] Audio::Scan::scan (64) Warning: Error reading: No error (wanted 4096)
[11-03-04 11:42:06.1324] Slim::Utils::Scanner::Local::__ANON__ (654) ERROR SCANNING file:///E:/[music]/lossless-CDs/Pat%20Metheny%20Group%20-%20Travels/2-02%20-%20Going%20Ahead-As%20Falls%20Wichita,%20So%20Falls%20Wichita%20Fal ls.flac: Unable to read tags from file

Warning: Error reading: No error
OK, *that* makes sense...
All files scanned fine previously with 7.3x and 7.5x (I'm pretty fussy with tags).

I don't expect this is related to the 'M' icon not appearing.

I'm considering downloading and installing an earlier build of 7.6 before I fall back to 7.5.

FWIW, this build of 7.6 doesn't appear any faster then 7.5 on a medium-spec machine (atom 525, plenty of memory, MySQL innodb buffers 110% of database size and I kept boosting query cache until old queries stopped getting discarded).
I've gotten 7.5 to go faster, cache run from a ramdisk, but it's currently not on ram (hard disk issues, hadn't done the ramdisk shuffle, thought I'd take a stab at 7.6)

Phil Leigh
2011-03-05, 16:21
I note the scanner log has about 5000 instances of lines that look like this:


[11-03-04 11:42:06.1305] Audio::Scan::scan (64) Warning: Error reading: No error (wanted 4096)
[11-03-04 11:42:06.1324] Slim::Utils::Scanner::Local::__ANON__ (654) ERROR SCANNING file:///E:/[music]/lossless-CDs/Pat%20Metheny%20Group%20-%20Travels/2-02%20-%20Going%20Ahead-As%20Falls%20Wichita,%20So%20Falls%20Wichita%20Fal ls.flac: Unable to read tags from file

Warning: Error reading: No error
OK, *that* makes sense...
All files scanned fine previously with 7.3x and 7.5x (I'm pretty fussy with tags).

I don't expect this is related to the 'M' icon not appearing.

I'm considering downloading and installing an earlier build of 7.6 before I fall back to 7.5.

FWIW, this build of 7.6 doesn't appear any faster then 7.5 on a medium-spec machine (atom 525, plenty of memory, MySQL innodb buffers 110% of database size and I kept boosting query cache until old queries stopped getting discarded).
I've gotten 7.5 to go faster, cache run from a ramdisk, but it's currently not on ram (hard disk issues, hadn't done the ramdisk shuffle, thought I'd take a stab at 7.6)

are you trying to run 7.6 with MYSQL? - this is broken.

bobkoure
2011-03-08, 07:44
are you trying to run 7.6 with MYSQL?
Only if the installer set that up without asking me.
It was an upgrade install from 7.54, so... maybe?

I'm back to 7.54 for the time being. Curiosity somewhat satisfied, again, for the time being. At least its web UI isn't slower than the current one.

Wirrunna
2011-03-08, 14:53
If you are going to try 7.6, the following is good advice -

For my part, 7.6 is working very well, as is. But I would suggest to folks kicking the tires on 7.6 that they don't try to upgrade. Rather, I'd uninstall SBS 7.5.x first and make sure you delete all prefs files. Let 7.6 start with an entirely clean slate.

then follow the instructions in this thread to get the scanner working - http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=85939