PDA

View Full Version : no sound



dad
2004-09-16, 11:34
Version 5.2.1 of the Server SW, Version 34 of the Squeezebox Firmware

-----Original Message-----
From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
[mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com]On Behalf Of Kevin
Pearsall
Sent: Thursday, September 16, 2004 2:15 PM
To: Slim Devices Discussion
Subject: [slim] no sound


What version of SlimServer are you using now, and what version were you
using previously?

What firmware version is currently installed on your Squeezebox?

It could be a fw version mismatch between the server and the
Squeezebox...

Regards,
Kevin P.

On Sep 15, 2004, at 9:49 PM, Jason wrote:

> Nope, you've got me. Do get LAME installed tho.
>
> -----Original Message-----
> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of dad
> Sent: Wednesday, September 15, 2004 8:37 PM
> To: Slim Devices Discussion
> Subject: [slim] no sound
>
> Tried the settings "Unlimited bit stream" while playing a wave file.
> The
> squeezebox does not play "No increment of the elapsed time" even
> though the
> server indicates that the player is on and the play function is
> operable
>
> still dead!!!
>
> can I force a firmware upgrade?
>
>
>
> -----Original Message-----
> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com]On Behalf Of Jason
> Sent: Wednesday, September 15, 2004 9:55 PM
> To: 'Slim Devices Discussion'
> Subject: [slim] no sound
>
>
> If you are not playing mp3 files then yes you need LAME as the server
> converts to MP3 to stream to your player. LAME is an audio codec and
> you
> can google it and find out where to download the latest version, you
> will
> need to throw it on your windows 2000 machine and then tell the server
> settings where it is located.
>
> To prove your box works you can set the bitrate limit on your player
> to "no
> limit" (player settings page) and then play the .wav file it should
> play
> just fine.
>
> -----Original Message-----
> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of dad
> Sent: Wednesday, September 15, 2004 7:17 PM
> To: Slim Devices Discussion
> Subject: [slim] no sound
>
> I'm using Win 2000 sp4. I notice that the elapsed time does not index
> on
> the Squeezebox. The settings in the server "Bit stream" show the
> following
>
> Note: You do not appear to have LAME installed. SlimServer will need
> the
> LAME MP3 encoder installed on your system to do conversion to MP3. You
> can
> find out more about LAME here.)
>
> I don't know what LAME is or if I need it.
>
> still no sound...
>
>
>
> -----Original Message-----
> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com]On Behalf Of Jason
> Sent: Wednesday, September 15, 2004 7:31 PM
> To: 'Slim Devices Discussion'
> Subject: [slim] no sound
>
>
> Firewall turned on now on your PC? What OS are you using? Linux
> installs
> Ipchains by default, Windows might or might not install the built in XP
> firewall depending on which service pack you have loaded.
>
> -----Original Message-----
> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of dad
> Sent: Wednesday, September 15, 2004 11:18 AM
> To: Slim Devices Discussion
> Subject: [slim] no sound
>
> No problem with the volume settings
>
> -----Original Message-----
> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com]On Behalf Of Philip
> Bouscarle
> Sent: Wednesday, September 15, 2004 12:37 PM
> To: Slim Devices Discussion
> Subject: [slim] no sound
>
>
> Is the volume turned up on the server?
>
> -----Original Message-----
> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of dad
> Sent: 15 September 2004 17:28
> To: discuss (AT) lists (DOT) slimdevices.com
> Subject: [slim] no sound
>
> I upgraded my pc. My squeezebox and slim server indicate that the
> device is
> playing but I don't hear anything. What am I doing wrong?
>
>
>

kevin
2004-09-16, 13:09
Hi,

Yes, that's the problem... You need to edit your squeezebox.version
file and add a line at the end that says:

34 29

Then restart the server, and it will force a firmware downgrade to 29.

Regards,
Kevin P.

On Sep 16, 2004, at 11:34 AM, dad wrote:

> Version 5.2.1 of the Server SW, Version 34 of the Squeezebox Firmware
>
> -----Original Message-----
> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com]On Behalf Of Kevin
> Pearsall
> Sent: Thursday, September 16, 2004 2:15 PM
> To: Slim Devices Discussion
> Subject: [slim] no sound
>
>
> What version of SlimServer are you using now, and what version were you
> using previously?
>
> What firmware version is currently installed on your Squeezebox?
>
> It could be a fw version mismatch between the server and the
> Squeezebox...
>
> Regards,
> Kevin P.
>
> On Sep 15, 2004, at 9:49 PM, Jason wrote:
>
>> Nope, you've got me. Do get LAME installed tho.
>>
>> -----Original Message-----
>> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
>> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of dad
>> Sent: Wednesday, September 15, 2004 8:37 PM
>> To: Slim Devices Discussion
>> Subject: [slim] no sound
>>
>> Tried the settings "Unlimited bit stream" while playing a wave file.
>> The
>> squeezebox does not play "No increment of the elapsed time" even
>> though the
>> server indicates that the player is on and the play function is
>> operable
>>
>> still dead!!!
>>
>> can I force a firmware upgrade?
>>
>>
>>
>> -----Original Message-----
>> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
>> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com]On Behalf Of Jason
>> Sent: Wednesday, September 15, 2004 9:55 PM
>> To: 'Slim Devices Discussion'
>> Subject: [slim] no sound
>>
>>
>> If you are not playing mp3 files then yes you need LAME as the server
>> converts to MP3 to stream to your player. LAME is an audio codec and
>> you
>> can google it and find out where to download the latest version, you
>> will
>> need to throw it on your windows 2000 machine and then tell the server
>> settings where it is located.
>>
>> To prove your box works you can set the bitrate limit on your player
>> to "no
>> limit" (player settings page) and then play the .wav file it should
>> play
>> just fine.
>>
>> -----Original Message-----
>> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
>> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of dad
>> Sent: Wednesday, September 15, 2004 7:17 PM
>> To: Slim Devices Discussion
>> Subject: [slim] no sound
>>
>> I'm using Win 2000 sp4. I notice that the elapsed time does not index
>> on
>> the Squeezebox. The settings in the server "Bit stream" show the
>> following
>>
>> Note: You do not appear to have LAME installed. SlimServer will need
>> the
>> LAME MP3 encoder installed on your system to do conversion to MP3. You
>> can
>> find out more about LAME here.)
>>
>> I don't know what LAME is or if I need it.
>>
>> still no sound...
>>
>>
>>
>> -----Original Message-----
>> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
>> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com]On Behalf Of Jason
>> Sent: Wednesday, September 15, 2004 7:31 PM
>> To: 'Slim Devices Discussion'
>> Subject: [slim] no sound
>>
>>
>> Firewall turned on now on your PC? What OS are you using? Linux
>> installs
>> Ipchains by default, Windows might or might not install the built in
>> XP
>> firewall depending on which service pack you have loaded.
>>
>> -----Original Message-----
>> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
>> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of dad
>> Sent: Wednesday, September 15, 2004 11:18 AM
>> To: Slim Devices Discussion
>> Subject: [slim] no sound
>>
>> No problem with the volume settings
>>
>> -----Original Message-----
>> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
>> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com]On Behalf Of Philip
>> Bouscarle
>> Sent: Wednesday, September 15, 2004 12:37 PM
>> To: Slim Devices Discussion
>> Subject: [slim] no sound
>>
>>
>> Is the volume turned up on the server?
>>
>> -----Original Message-----
>> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
>> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of dad
>> Sent: 15 September 2004 17:28
>> To: discuss (AT) lists (DOT) slimdevices.com
>> Subject: [slim] no sound
>>
>> I upgraded my pc. My squeezebox and slim server indicate that the
>> device is
>> playing but I don't hear anything. What am I doing wrong?
>>
>>
>>