PDA

View Full Version : Longtime user, new problem that I can't solve...



jsw4195
2010-05-30, 19:19
First off, apologies if this is covered (fearful that this may have been exhaustively covered and I just didn't find the threads?) but I HAVE been searching up down and backwards for posts here and elsewhere on the web...

I've got an SB3 and a Boom running wireless off a Zyxel router. I've had both for over a year, and had an earlier SB before that, and never had THIS problem:

Every morning , at 9:01am, my players lose their Now Playing list, goes blank. By the time I'm back up and running the top of the hour NPR newscast on kcrw is over and done...

I was guessing this was static IP/DHCP setting issue? Timing out after 1440 minutes etc? Trying it both ways now (static, dynamic) doesn't seem to make any difference. The weirdness is nothing changed in my setup to bring this about.

Technically I'm pretty modest, but not totally green either. And like I said, this setup worked for over a year with no troubles til fairly recently. It's driving me absolutely crazy, would greatly GREATLY appreciate any pointers.

thx

john

Phil Leigh
2010-05-31, 01:52
First off, apologies if this is covered (fearful that this may have been exhaustively covered and I just didn't find the threads?) but I HAVE been searching up down and backwards for posts here and elsewhere on the web...

I've got an SB3 and a Boom running wireless off a Zyxel router. I've had both for over a year, and had an earlier SB before that, and never had THIS problem:

Every morning , at 9:01am, my players lose their Now Playing list, goes blank. By the time I'm back up and running the top of the hour NPR newscast on kcrw is over and done...

I was guessing this was static IP/DHCP setting issue? Timing out after 1440 minutes etc? Trying it both ways now (static, dynamic) doesn't seem to make any difference. The weirdness is nothing changed in my setup to bring this about.

Technically I'm pretty modest, but not totally green either. And like I said, this setup worked for over a year with no troubles til fairly recently. It's driving me absolutely crazy, would greatly GREATLY appreciate any pointers.

thx

john

What is the router IP lease renew interval?

bobkoure
2010-06-01, 08:19
Wired or wireless?

If you've got the same problem with the devices on static IP addresses, then it's not DHCP - unless you've assigned static addresses within the DHCP "pool" and something's connecting at 9:01.

What sort of server are you running? I'd have a look at the logs to see if something's happening there. Event logs in Windows - not sure where to steer you in Mac/Lin, but I'm sure there'll be logs.

Finding your "Now Playing" list cleared also points away from DHCP.

Could you be having some sort of power glitch?

Phil Leigh
2010-06-01, 08:50
"Every morning at 9:01..."

If it's not the router, Any chance there is an SBS alarm set? Or a scheduled job such as an AV scan?

Siduhe
2010-06-01, 08:59
Or a scheduled full clear and rescan of the Library using the Automatic Rescan Library function? That would wipe out the now playing playlist.