PDA

View Full Version : Help with a WEP enabled network



Jason
2004-08-15, 14:38
Does squueze work with youor security turned off on the wireless?

_____

From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
[mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of Meshoulam, Arnon
Sent: Sunday, August 15, 2004 12:37 PM
To: Slim Devices Discussion
Subject: [slim] Help with a WEP enabled network


Yes,

I have turned on SSID transmitting. Also verified that the server is
working, I am connecting to it with two copies of SoftSqueeze.

Arnon

_____

From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
[mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of John Hunt
Sent: Sunday, August 15, 2004 6:32 PM
To: 'Slim Devices Discussion'
Subject: [slim] Help with a WEP enabled network



This may be a bit obvious and you may have tried it already, but are you
broadcasting your SSID (what you are referring to as IDSID)? In order to
find it, you would probably have to transmit the SSID. I can't remember if I
had to turn on broadcast for the Squeezebox to find the network but it kind
of makes sense!



Go to 192.168.1.1 or whatever your router works on and go into the security
settings and make sure you are transmitting the SSID, you can always turn it
off after the squeezebox finds it as it'll remember the settings.



Also, you must have slim.exe running and the firewall allowing connections
to the various ports, if you are using XP SP2, there are additional
settings. These are in the FAQ on the slim devices site.



John M Hunt

www.gr8mobiledeals.com

www.johnmhunt.com

www.silveresk.co.uk



_____

From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
[mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of Meshoulam, Arnon
Sent: 15 August 2004 16:00
To: Slim Devices Discussion; support (AT) slimdevices (DOT) com
Subject: [slim] Help with a WEP enabled network



Just got my new G SB - looks great

.. BUT it can't find my wireless network.

Tried all around the house, but still get the "Can't find a wireless
network" error.

IDSID is known, using 40-bit WEP Shared Key on Key 1 without a passphrase

SB is using firmware 29

Any basic suggestions?

Arnon