PDA

View Full Version : 5.3.0b1 Shuts down



Manager Matt
2004-08-05, 12:54
I've noticed a similar problem (sever crashes under different circumstance)
using SoftSqueeze 1.0 (no SSH) and server 5.3.0b1. Seems to happen when I'm
playing w/ the screensaver stuff, but happens other times also. Four times
since installing SoftSqueeze and 5.3.0b1 this morning (2am ET).

1st time: pulled up 3 SoftSqueeze skins.
2nd time: messing with snow screensaver.
3rd time: nothing, started playing a list after restarting from the second
crash, played for a few seconds.
4th time: accidentally added everything to playlist while browsing genre.

Server:
Slimserver 5.3.0b1
Mandrake 9.2
K6/2 500MHz / 384MB ram
5485 songs

Client:
SoftSqueeze 1.0
Wired 100Mbit

-Matt

-----Original Message-----
From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
[mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of Thomas B.
Malsbury
Sent: Thursday, August 05, 2004 11:33 AM
To: SlimDevices Discussion
Subject: [slim] 5.3.0b1 Shuts down with Connecting Webstream


I just wanted to report that when a friend tried to connect to my
slimserver just using stream.mp3 over port 9000 it cuased slimserver to
shutdown. I have been using SoftSqueeze for months now, so I hadn't
tried the webstream since the update to 5.3.0b1. I have been able to
reproduce it myself using both Windows Media Player 9 and iTunes from
work and restart the server using putty, so if any logging would be of
assistance let me kow which ones to turn on and where to send them.

What seems to be happening is that the media player connects, streams
the silence over fine. Then when you open the web iterface you can see
the IP address in the list of player settings, but when you click on any
link or the player drop down menu slimserver shuts down. Putty'ing in
and using '/etc/init.d/slimserver status' shows that the slimserver is
stopped. I can restart it and everything works, I see that my 3 Slimp3s
at home reconnect and I can connect from work using SoftSqueeze, but as
soon as a Media Player connects to stream.mp3, the next action in the
web interface stops the server.

Here are the particulars:

Server:
-SlimServer 5.3.0b1 official release
-Fedora Core2 Server
-P4 1.5ghz w/ 512Ram
-5,600 MP3s @ 256kbps CBR
-Slimserver behind hardware FireWall with only ports 9000 and 22 open

Clients:
Location1
-Microsoft W2k cuased problem using MediaPlayer9 after upgrade to
5.3.0b1
-Installed Softsqueeze and works fine over ssh

Location2:
-Microsoft XP, been using SoftSqueeze over ssh fine since upgrade
-Windows MediaPlayer9 and iTunes both cuase the problem repeatedly


Tom

kevin
2004-08-05, 13:56
(Tom): One thing you might want to check is if you had previously been
using the Snow screensaver. It might cause a crash with the new
graphics stuff.

(Matt): I think you might be running in to this problem as well.

I just put it in the bug database:
http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=480

-kevin

On Aug 5, 2004, at 12:54 PM, Manager Matt wrote:

> I've noticed a similar problem (sever crashes under different
> circumstance)
> using SoftSqueeze 1.0 (no SSH) and server 5.3.0b1. Seems to happen
> when I'm
> playing w/ the screensaver stuff, but happens other times also. Four
> times
> since installing SoftSqueeze and 5.3.0b1 this morning (2am ET).
>
> 1st time: pulled up 3 SoftSqueeze skins.
> 2nd time: messing with snow screensaver.
> 3rd time: nothing, started playing a list after restarting from the
> second
> crash, played for a few seconds.
> 4th time: accidentally added everything to playlist while browsing
> genre.
>
> Server:
> Slimserver 5.3.0b1
> Mandrake 9.2
> K6/2 500MHz / 384MB ram
> 5485 songs
>
> Client:
> SoftSqueeze 1.0
> Wired 100Mbit
>
> -Matt
>
> -----Original Message-----
> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of Thomas B.
> Malsbury
> Sent: Thursday, August 05, 2004 11:33 AM
> To: SlimDevices Discussion
> Subject: [slim] 5.3.0b1 Shuts down with Connecting Webstream
>
>
> I just wanted to report that when a friend tried to connect to my
> slimserver just using stream.mp3 over port 9000 it cuased slimserver to
> shutdown. I have been using SoftSqueeze for months now, so I hadn't
> tried the webstream since the update to 5.3.0b1. I have been able to
> reproduce it myself using both Windows Media Player 9 and iTunes from
> work and restart the server using putty, so if any logging would be of
> assistance let me kow which ones to turn on and where to send them.
>
> What seems to be happening is that the media player connects, streams
> the silence over fine. Then when you open the web iterface you can see
> the IP address in the list of player settings, but when you click on
> any
> link or the player drop down menu slimserver shuts down. Putty'ing in
> and using '/etc/init.d/slimserver status' shows that the slimserver is
> stopped. I can restart it and everything works, I see that my 3 Slimp3s
> at home reconnect and I can connect from work using SoftSqueeze, but as
> soon as a Media Player connects to stream.mp3, the next action in the
> web interface stops the server.
>
> Here are the particulars:
>
> Server:
> -SlimServer 5.3.0b1 official release
> -Fedora Core2 Server
> -P4 1.5ghz w/ 512Ram
> -5,600 MP3s @ 256kbps CBR
> -Slimserver behind hardware FireWall with only ports 9000 and 22 open
>
> Clients:
> Location1
> -Microsoft W2k cuased problem using MediaPlayer9 after upgrade to
> 5.3.0b1
> -Installed Softsqueeze and works fine over ssh
>
> Location2:
> -Microsoft XP, been using SoftSqueeze over ssh fine since upgrade
> -Windows MediaPlayer9 and iTunes both cuase the problem repeatedly
>
>
> Tom
>
>
>
>
>

dean
2004-08-05, 13:56
Can you try to start SlimServer from the command line. (Typically:

cd c:\Program Files\SlimServer\server
slim.exe

And then see if you can get it to stop again. There should be some
useful diagnostic information displayed in the cmd window.

-dean

On Aug 5, 2004, at 12:54 PM, Manager Matt wrote:

> I've noticed a similar problem (sever crashes under different
> circumstance)
> using SoftSqueeze 1.0 (no SSH) and server 5.3.0b1. Seems to happen
> when I'm
> playing w/ the screensaver stuff, but happens other times also. Four
> times
> since installing SoftSqueeze and 5.3.0b1 this morning (2am ET).
>
> 1st time: pulled up 3 SoftSqueeze skins.
> 2nd time: messing with snow screensaver.
> 3rd time: nothing, started playing a list after restarting from the
> second
> crash, played for a few seconds.
> 4th time: accidentally added everything to playlist while browsing
> genre.
>
> Server:
> Slimserver 5.3.0b1
> Mandrake 9.2
> K6/2 500MHz / 384MB ram
> 5485 songs
>
> Client:
> SoftSqueeze 1.0
> Wired 100Mbit
>
> -Matt
>
> -----Original Message-----
> From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
> [mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of Thomas B.
> Malsbury
> Sent: Thursday, August 05, 2004 11:33 AM
> To: SlimDevices Discussion
> Subject: [slim] 5.3.0b1 Shuts down with Connecting Webstream
>
>
> I just wanted to report that when a friend tried to connect to my
> slimserver just using stream.mp3 over port 9000 it cuased slimserver to
> shutdown. I have been using SoftSqueeze for months now, so I hadn't
> tried the webstream since the update to 5.3.0b1. I have been able to
> reproduce it myself using both Windows Media Player 9 and iTunes from
> work and restart the server using putty, so if any logging would be of
> assistance let me kow which ones to turn on and where to send them.
>
> What seems to be happening is that the media player connects, streams
> the silence over fine. Then when you open the web iterface you can see
> the IP address in the list of player settings, but when you click on
> any
> link or the player drop down menu slimserver shuts down. Putty'ing in
> and using '/etc/init.d/slimserver status' shows that the slimserver is
> stopped. I can restart it and everything works, I see that my 3 Slimp3s
> at home reconnect and I can connect from work using SoftSqueeze, but as
> soon as a Media Player connects to stream.mp3, the next action in the
> web interface stops the server.
>
> Here are the particulars:
>
> Server:
> -SlimServer 5.3.0b1 official release
> -Fedora Core2 Server
> -P4 1.5ghz w/ 512Ram
> -5,600 MP3s @ 256kbps CBR
> -Slimserver behind hardware FireWall with only ports 9000 and 22 open
>
> Clients:
> Location1
> -Microsoft W2k cuased problem using MediaPlayer9 after upgrade to
> 5.3.0b1
> -Installed Softsqueeze and works fine over ssh
>
> Location2:
> -Microsoft XP, been using SoftSqueeze over ssh fine since upgrade
> -Windows MediaPlayer9 and iTunes both cuase the problem repeatedly
>
>
> Tom
>
>
>
>
>