PDA

View Full Version : Radio disconnects classic



brettparker
2009-10-27, 04:42
Help - my Squeezebox works fine until I stream something on the radio which cases the SB to disconnect from the network and won't reconnect until router is rebooted. SB is wireless if that helps.

Any ideas?

funkstar
2009-10-27, 05:39
My first thought is a network problem.

Are they both wireless? What happens if you wire one or both of them?

Check their MAC addresses in Squeezebox Server (Settings->Advanced) against the MAC address printed on the bottom of the player just is case it has somehow changed. Also make sure they aren't trying to both use the same IP address.

What router is it? is it doing DHCP or have you assigned static addresses?

brettparker
2009-10-27, 09:37
Hmm... DHCP list in my router lists the Radio without a name and with an IP address of 0.0.0.0 sounds odd, but handles the squeezebox fine...

funkstar
2009-10-27, 10:13
Obviously something isn't right then.

I don't know if this has been experienced by others, I haven't read about it though. I think you need to do some debugging of your network. I'd start with changing to wired to see what happens.

brettparker
2009-10-27, 12:20
Perhaps this is the hint that I've been waiting for to get a pair of powerline adaptors and move my Router

Peter314
2009-10-29, 01:10
Perhaps this is the hint that I've been waiting for to get a pair of powerline adaptors and move my Router

I'm sure you won't regret it if you do. I recently started using Homeplugs instead of wireless and am really pleased with them. They just work.