PDA

View Full Version : Alarm Volume



gdpeck
2009-10-18, 20:27
The alarm volume never goes above what the most recently used radio volume is. I'm testing this using the Bongo Tech sound as my alarm. Alarms are set to fade in. I have the alarm volume set at 81. If I don't play the radio after setting the alarm, the alarm fades in to around 75. If I play the radio after setting the alarm, the alarm only fades to the volume I set the radio to play at. So if I'm listening to music quietly at night (say volume level 21), the alarm will never get louder than volume level 21. This is a HUGE problem, as it won't wake myself or my wife up at that level. Before I enter a bug, has anyone else seen this behavior?

Thanks!
George

dsf
2009-10-19, 03:16
So if I'm listening to music quietly at night (say volume level 21), the alarm will never get louder than volume level 21. This is a HUGE problem, as it won't wake myself or my wife up at that level. Before I enter a bug, has anyone else seen this behavior?

Yep, I've seen exactly the same thing. My normal behaviour is

* at night put on random album mix, volume in the 20s
* set sleep for 60 minutes
* alarm is set for volume in the 50s, but comes on in the 20s (ie, as you describe)

I mention that I use sleep in case it's significant.

fabulario
2009-10-19, 13:16
+ 1


Yep, I've seen exactly the same thing. My normal behaviour is

* at night put on random album mix, volume in the 20s
* set sleep for 60 minutes
* alarm is set for volume in the 50s, but comes on in the 20s (ie, as you describe)

I mention that I use sleep in case it's significant.

That's exactly what I do.

ghan
2009-10-19, 13:50
Yep, I've seen exactly the same thing. My normal behaviour is

* at night put on random album mix, volume in the 20s
* set sleep for 60 minutes
* alarm is set for volume in the 50s, but comes on in the 20s (ie, as you describe)

I mention that I use sleep in case it's significant.

And same here - I didn't wake up on time this morning, oops.
I'll try without using sleep tonight.

gdpeck
2009-10-19, 15:31
And same here - I didn't wake up on time this morning, oops.
I'll try without using sleep tonight.

Sleep doesn't seem to be significant in my case. If you play the radio at all between setting the alarm volume, and the alarm actually firing, the alarm seems to inherit the radio volume settings. This also seems to be the case whether the radio is connected to squeezebox server, or connected to mysqueezebox.com.

gweempose
2009-10-19, 16:16
Sounds like another bug to me.

peterw
2009-10-19, 17:14
Sleep doesn't seem to be significant in my case. If you play the radio at all between setting the alarm volume, and the alarm actually firing, the alarm seems to inherit the radio volume settings. This also seems to be the case whether the radio is connected to squeezebox server, or connected to mysqueezebox.com.

I see this with the latest 7.4.1. Bug filed: https://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=14846

gdpeck
2009-10-19, 17:24
I see this with the latest 7.4.1. Bug filed: https://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=14846

Thanks! I voted for it. I was going to test with latest and file it, but never had time today. I think you did a better job writing it than I would have anyway.

0xdeadbeef
2009-10-20, 01:19
Hm, you can set the alarm volume to 50 in the MySqueebox.com web GUI?
I can set it only to 1..11 !?!?

gdpeck
2009-10-20, 06:12
Hm, you can set the alarm volume to 50 in the MySqueebox.com web GUI?
I can set it only to 1..11 !?!?

You can set it to 100 in squeezebox server. I don't know what is up with the 1-11 setting in mysb.com. Maybe a nod to spinal tap? I wish it was consistent though.

Tom Wadzinski
2009-10-20, 10:00
I see this with the latest 7.4.1. Bug filed: https://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=14846
This bug is now fixed and will be part of 7.4.1.
Thanks much for reporting it.

gdpeck
2009-10-21, 16:50
This bug is now fixed and will be part of 7.4.1.
Thanks much for reporting it.

Is there a way to know when this hits a nightly build? I looked at the changelog at http://svn.slimdevices.com/repos/slim/7.4/trunk/server/Changelog7.html and it only goes to bug 14783. I'm really only interested in trying out a pre-release build to see if this bug is fixed, so should I wait until the changelog shows 14846 as being fixed?

Thanks!
George