PDA

View Full Version : radio problem with radio (rebuffering failed)



ks10
2009-10-16, 05:35
my radio don't like neil young.
the radio station "radio der von neil young getöteten http://www.drdvnyg.de/ selected via the menu "internet radio" is working without problems via my sb classic. if i use my sb radio to listen to this station i only hear the jingle. there after the message "rebuffering failed" and the jingle starts again. you can see the running buffering percentage to 6% then its starts again.

the radio is connected via wlan (75% signal) all other stations work without any dropouts. i tried to increase the buffer size on mysb.com but no results.

Tom Wadzinski
2009-10-16, 08:24
Confirmed that this is a bug:
Bug filed:
https://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=14795

furtive
2009-10-16, 08:35
my radio don't like neil young.

It's got an in-built bad taste filter :p

vw195
2009-10-16, 08:58
It's got an in-built bad taste filter :p

Haha yes are we sure thats not a feature?? (just kidding)

0xdeadbeef
2009-10-16, 09:47
I thought the Radio was maybe scared by the station's name and feared to be killed by Neil Young.

usch
2009-10-17, 14:36
Interesting. This sounds like exactly the same problem I have with another station. Can someone check if this stream plays on the Radio?

http://funkturm.neurobeat.org:8000/neurobeat-radio.mp3

I currently don't have a "real" Squeezebox since the red Radio is still unavailable in Germany, so I am playing around a bit with the software players to get familiar with the system. The above stream plays fine on SoftSqueeze and SqueezeSlave, and also on other players like WinAmp, but I cannot get it to play on SqueezePlay. It only displays the stream title and then goes "Rebuffering ... 0% ... 1% ... 0% ... 1% ... 2% ... 0% ..." and so on.

Until now I blamed it on the fact that SqueezePlay is still Beta and assumed that the hardware players would be ok. But if those are affected, too, that would definitely ruin the Radio for me. This is about the only internet radio station I ever listen to, and I wanted the Radio specifically to be able to do so when I am not at the PC. :-(

ks10
2009-10-18, 02:22
usch, the funkturm stream shows the same behaviour on sb radio. no sound only rebuffers to 3-6% all over again...

usch
2009-10-18, 04:58
Thanks for testing. Not good. :-(

But then I have been pondering for some time if I should get a new Radio or a used Boom for the same price, I guess that's an easy decision now.

Tom Wadzinski
2009-10-19, 08:47
Interesting. This sounds like exactly the same problem I have with another station. Can someone check if this stream plays on the Radio?

http://funkturm.neurobeat.org:8000/neurobeat-radio.mp3

I currently don't have a "real" Squeezebox since the red Radio is still unavailable in Germany, so I am playing around a bit with the software players to get familiar with the system. The above stream plays fine on SoftSqueeze and SqueezeSlave, and also on other players like WinAmp, but I cannot get it to play on SqueezePlay. It only displays the stream title and then goes "Rebuffering ... 0% ... 1% ... 0% ... 1% ... 2% ... 0% ..." and so on.

Until now I blamed it on the fact that SqueezePlay is still Beta and assumed that the hardware players would be ok. But if those are affected, too, that would definitely ruin the Radio for me. This is about the only internet radio station I ever listen to, and I wanted the Radio specifically to be able to do so when I am not at the PC. :-(
I added note about that stream to the bug:
https://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=14795

ks10
2009-10-19, 12:45
thanks tom,
for directing the problem to the right channels.

usch
2009-10-19, 16:42
I added note about that stream to the bug
Thanks. In the meantime I've already bought a pre-owned Boom on eBay which shall hopefully arrive this week, but this will be of interest again when the Touch gets available.

MickeyG
2009-10-20, 15:12
This issue has been fixed in the 7.4.1 release which is just about ready for an official release.

Mickey

usch
2009-10-20, 18:51
Great, thank you. I can confirm that it works for me now with the latest build of SqueezePlay on WinXP.

usch
2010-04-18, 14:15
I hate to say it, but there is still a problem, or it is back again. :(

The stream I mentioned above plays fine on Desktop Squeezeplay alone, it also plays fine on the Boom alone, but it doesn't play at all when both are synced (connected to local SBS, 7.5.0 - r30464).

Can anybody try if this works with a Radio or Touch synchronized to an IP3K player?

http://funkturm.neurobeat.org:8000/neurobeat-radio.mp3

Mnyb
2010-04-18, 14:49
I hate to say it, but there is still a problem, or it is back again. :(

The stream I mentioned above plays fine on Desktop Squeezeplay alone, it also plays fine on the Boom alone, but it doesn't play at all when both are synced (connected to local SBS, 7.5.0 - r30464).

Can anybody try if this works with a Radio or Touch synchronized to an IP3K player?

http://funkturm.neurobeat.org:8000/neurobeat-radio.mp3

Touch - OK
Touch synced with boom - failure
Boom synced with classic - OK

Note both Boom and Touch are wired (No wifi) SB3 is wifi

usch
2010-04-18, 15:56
*sigh*

Thanks for testing. I wonder if I should ask to reopen Bug 14795 (http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=14795) or open a new one.