PDA

View Full Version : 'Touch' Power Supply



HectorHughMunro
2009-09-16, 16:26
Does anyone know the fitting for the power supply for the new 'Touch'?

I'm hoping that it's a more common size than the one on the duet receiver.

peterw
2009-09-16, 16:54
It uses the same PS as the SB Classic -- same size barrel, voltage, polarity, and, I think, capacity in amps.

dean
2009-09-16, 16:58
Actually, the amperage is higher on the Touch power supply, it's 3
amps, instead of 2, due to the extra power needed by the USB port.

-dean

peterw
2009-09-16, 17:32
Actually, the amperage is higher on the Touch power supply, it's 3
amps, instead of 2, due to the extra power needed by the USB port.

Ah, right. Though without a USB device attached, Touch uses less power than the SB Classic.

silverr1
2009-09-17, 20:03
Does the Touch perform any internal switching similar to how the Duet does with the 9v input? Or does it strictly only need 5v and does no power switching to provide multi voltages?

Zn0rt
2009-09-20, 14:04
Ah, right. Though without a USB device attached, Touch uses less power than the SB Classic.

If you use a powered USB hub, would the Touch still draw less from its PSU?