PDA

View Full Version : Choosing ShoutCast on Squeezebox causes connection loss



Steve Pingry
2004-06-17, 11:23
Dean,

No, the Squeezebox does not reconnect. I have to reset it (turn it off) in
order to get it working again. There may be other ways to get it to
reconnect but I don't know how. Is there anything on the SlimServer that
needs to be setup in order to get Shoutcast to work?

Thanks,

Steve



>Steven,

>After you see this error, does the Squeezebox reconnect? Can you then
>browse and play Shoutcast stations?


On Jun 17, 2004, at 9:50 AM, Steve Pingry wrote:

>Hello,
>
>When I choose ShoutCast on the Squeezebox it attempts to connect but it
>gives an error message that the connection to the slim server was lost
>about 10 seconds later. Has anyone else seen this problem or know how to
>fix it?
>
>I'm running Windows XP Pro, and I downloaded and installed the nightly
>build from June 16th (5.1.6). The Squeezebox is working OK other than
>that...
>
>Thanks,
>
>Steve

dean
2004-06-17, 12:12
Hi Steve,

You shouldn't have to reset it and you shouldn't have to do anything
special to get Shoutcast to work, except have a working internet
connection. I can't reproduce this problem here...
Is the server still running after this failure? If so, can you visit:
http://localhost:9000/log.txt and see if there are any useful errors
logged?

On Jun 17, 2004, at 11:23 AM, Steve Pingry wrote:

> Dean,
>
> No, the Squeezebox does not reconnect. I have to reset it (turn it
> off) in order to get it working again. There may be other ways to get
> it to reconnect but I don't know how. Is there anything on the
> SlimServer that needs to be setup in order to get Shoutcast to work?
>
> Thanks,
>
> Steve
>
>
>
>> Steven,
>
>> After you see this error, does the Squeezebox reconnect? Can you
>> then browse and play Shoutcast stations?
>
>
> On Jun 17, 2004, at 9:50 AM, Steve Pingry wrote:
>
>> Hello,
>>
>> When I choose ShoutCast on the Squeezebox it attempts to connect but
>> it gives an error message that the connection to the slim server was
>> lost about 10 seconds later. Has anyone else seen this problem or
>> know how to fix it?
>>
>> I'm running Windows XP Pro, and I downloaded and installed the
>> nightly build from June 16th (5.1.6). The Squeezebox is working OK
>> other than that...
>>
>> Thanks,
>>
>> Steve
>
>
>

Peter Heslin
2004-06-17, 15:45
On Thu, Jun 17, 2004 at 09:32:45PM +0100, Roger Mitchell wrote:
> Hi Steve, Dean et al. I've got Shoutcast back but you'll not believe what I
> did to get it working! Firstly, I connected to Shoutcast thru my web browser
> and found a station that was definitely broadcasting. I took the details
> from that broadcast and created a .m3u playlist file. I then put that file
> into my saved playlists folder (there weren't any others in there!). I then
> selected saved playlists from my squeezebox menu and played it. I then went
> back to browse Shoutcast and behold!... It connected and has worked ever
> since. Baffled or what??!!

Is it possible that you had not yet defined a "Saved Playlists" folder
during your earlier unsuccessful attempts? That might have been the
problem, though I thought that there was a default location defined
under Windows.

Peter