PDA

View Full Version : Problem: Seeing "lost contact" messages when LED darkandsystem powered off



2004-06-06, 19:03
discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com <> wrote on Monday, 7 June 2004
00:33:

>
> Problem:
> When the Squeezebox is "off" and it loses contact it will flash the
> "lost contact" message. Even if the display brightness is completely
> dark in "off" mode.

Hi,
I have exactly the same issue. I'm a new squeezebox owner, just getting
used to
its operation, and this is one of the things that has annoyed me.
What is really annoying about it is that the standby button is inactive
when it is in this state, so I cannot tell it not to worry.

Incidentally, I presume in the subject line you mean standby, rather
than powered off.

I run what I presume are the stable releases, server 5.1.5 and firmware
v10.

My slim server is also my dhcp server (Linux box), which I power down
each night.
I have the wireless squeebox, but operate it on a wired network.

I have tried a few experiments, and it seems to be related to the IP
address,
rather than communication with the server software itself.

tests:
1. normal dhcp (had about an 8 hour lease). turned off server and switch
overnight and SB was awake the next morning. This happened each day for
maybe 3 days, until I tried step 2...

2. gave lease of several days (about 6, I think), and left the network
switch permanently on. After about half the dhcp lease time the SB
complains again and has autoallocated the 169.254.x.x address. The SB
does not seem to use the remainder of the lease, as I think it should,
but immediately reverts to the other IP. It seems to be the switching of
IP that triggers it to search for a new server.

3. I now run static IP and it does not wake up unless I ask it to, but I
would rather use dhcp.

Cameron.

Jahf
2004-06-07, 07:49
Cameron.Davidson (AT) csiro (DOT) au wrote:
> discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com <> wrote on Monday, 7 June 2004
> 00:33:
>
>
>>Problem:
>>When the Squeezebox is "off" and it loses contact it will flash the
>>"lost contact" message. Even if the display brightness is completely
>>dark in "off" mode.
>
>
> Hi,
> I have exactly the same issue. I'm a new squeezebox owner, just getting
> used to
> its operation, and this is one of the things that has annoyed me.
> What is really annoying about it is that the standby button is inactive
> when it is in this state, so I cannot tell it not to worry.
>
> Incidentally, I presume in the subject line you mean standby, rather
> than powered off.

Probably, I haven't looked at the SB remote since the day I got it and
mapped it to my MX-500. I mapped a key to "power" and left it at that :)
I know it never technically turns off, so standby is as good a label as any.


> I run what I presume are the stable releases, server 5.1.5 and firmware
> v10.
>
> My slim server is also my dhcp server (Linux box), which I power down
> each night.
> I have the wireless squeebox, but operate it on a wired network.
>
> I have tried a few experiments, and it seems to be related to the IP
> address,
> rather than communication with the server software itself.
>
> tests:
> 1. normal dhcp (had about an 8 hour lease). turned off server and switch
> overnight and SB was awake the next morning. This happened each day for
> maybe 3 days, until I tried step 2...
>
> 2. gave lease of several days (about 6, I think), and left the network
> switch permanently on. After about half the dhcp lease time the SB
> complains again and has autoallocated the 169.254.x.x address. The SB
> does not seem to use the remainder of the lease, as I think it should,
> but immediately reverts to the other IP. It seems to be the switching of
> IP that triggers it to search for a new server.
>
> 3. I now run static IP and it does not wake up unless I ask it to, but I
> would rather use dhcp.
>
> Cameron.