PDA

View Full Version : SqueezePlay - Plays only 30 secs or Repeats Song



Club1820
2009-03-31, 10:45
I'm having 2 different issues with SqueezePlay on 2 different PCs.

1. PC at home - Windows Vista Platform, SqueezePlay ver. 3/26 nightly build.

Plays current song for only 30 seconds then starts the song all over again. Plays 30 seconds again. Starts song over again. Repeats this cycle continuously.

2. PC at work - Windows XP Platform, SqueezePlay ver. 3/30 nightly build.

Plays the 1st song (or any song selected for that matter) completely and then it repeats. It does not go to the next song in the playlist. The funny thing is, I even have Crossfade enabled and close to the end of the song, you can hear the song (current) fading in with itself!

At first I thought this issue had to do with the 3/30 nightly build. As this first occurred at work after I went from the 3/26 nightly build to the 3/30 build. But of course, I then noticed the issue with my home PC. Although its a different problem with playback on SqueezePlay.

The only other variable that changed on both PCs was I updated the version of Softsqueeze on both. I went from what was listed in the settings as ver. 3.7, to now what is listed as ver. CVS_BUILD.

????

Anyone else having these issues with SqueezePlay? I guess I will go ahead and try today's nightly build of SqueezePlay and see if that changes anything. ?

Club1820
2009-03-31, 10:56
Update:

Downloaded the 3/31 nightly build of SqueezePlay for the Home PC. Same issue (30 secs then start over) plus at times it only plays anywhere from 1 to 10 secs of the song and then starts over. Also, after a few cycles, it stops completely. I have to restart playback for the cycle to begin again.

Getting stranger & stranger. Will try 3/31 build on PC at work and report back.

Club1820
2009-03-31, 11:08
Update #2:

Downloaded the 3/31 Nightly build for the PC at work. Same result, the current song plays completely, starts to crossfade with itself and then plays again. Repeats this cycle till I manually stop playback.

????

Club1820
2009-04-01, 19:43
Ok. So am I the only one that going to post to this thread? :)

No one else is experiencing either of these issues with SqueezePlay?

Anyone? Anyone? Bueller? Bueller?

Jeff Flowerday
2009-04-01, 20:00
I have issues with it as well, sound cuts out for a second with around 10 seconds left.

That said. Squeezeplay is Beta and development has basically been put on hold, so there is nothing that can be done.

I suggest not using it until they have the resources to work on it again.

Club1820
2009-04-02, 07:39
Jeff, thanks for the response!!! lol

Well, lo and behold, last night I installed the 4/1 nightly build on my home PC and problems gone! But I wasnt sure if Softsqueeze still had anything to do with it since I also installed the updated plugin for softsqueeze, ver 3.9b1

Well, today at work, I installed the 4/1 nightly build and it seems to be working fine. have not yet installed the updated version of softsqueeze here.

So...Problem solved and apparently the CVS_build of softsqueeze had nothing to do with it. I'm happy again.

thanks to ALL THOSE who replied. :)

NewBuyer
2009-04-10, 18:20
Jeff, thanks for the response!!! lol

Well, lo and behold, last night I installed the 4/1 nightly build on my home PC and problems gone!...

Are you not having the 'last 10 seconds' issue that Jeff is having? I understand that is an existing problem with SqueezePlay at this time, iirc something to do with improper buffering I think...

I really wish SqueezePlay would finally get finished and a non-beta version released. We've been patiently waiting for a really long time now. :)

Club1820
2009-04-10, 23:02
Are you not having the 'last 10 seconds' issue that Jeff is having? I understand that is an existing problem with SqueezePlay at this time, iirc something to do with improper buffering I think...

I really wish SqueezePlay would finally get finished and a non-beta version released. We've been patiently waiting for a really long time now. :)

No. I am not having the "last 10 seconds" issue.

I have been experiencing SqueezePlay crashing every so often during playback. I get some sort of message from Windows (Vista) saying Jive has stopped working.

I close the window and restart SqueezePlay and its fine for awhile. I haven't noticed any pattern yet as to why or when it crashes.

Yes, I am also anxiously awaiting the final release.