PDA

View Full Version : Problems playing FLAC on slimp3



Pascal Herczog
2004-04-28, 09:37
Using slimserver 5.1.5, win98se, slimp3. Have got WAV file playback working, but cannot get playback of FLAC (via MP3) to work, as the server just hangs. I've tested out using the 'pipe' expression from the conf file in a dos command and both flac.exe and lame are in the search path, and this produces a long stream of data to the console so appears to work. But when I select it from the server, the server stops responding to any further commands and the slimp3 player looses contact with the server.

Which debug switches should I enable to help me debug the cause?

Thanks,
Pascal

kdf
2004-04-28, 10:21
Quoting Pascal Herczog <pascal.herczog (AT) ttpcom (DOT) com>:

> Using slimserver 5.1.5, win98se, slimp3. Have got WAV file playback working,
> but cannot get playback of FLAC (via MP3) to work, as the server just hangs.
> I've tested out using the 'pipe' expression from the conf file in a dos
> command and both flac.exe and lame are in the search path, and this produces
> a long stream of data to the console so appears to work. But when I select it
> from the server, the server stops responding to any further commands and the
> slimp3 player looses contact with the server.
>
> Which debug switches should I enable to help me debug the cause?

d_source is a good place to start for transcoding problems. You can see from
teh output hwo the command is built, and the results of running the conversion
command.

-kdf