PDA

View Full Version : Upgrade to last version of squeezecenter and now it won't start



ggravier
2008-12-12, 14:09
Hi!

I'm on Ubuntu 8.10. Today the update manager told me a new squeezecenter was available (version 7.3). I did the update... and it's not working anymore. Even after a reboot of the server... same error message. When I connect to the server form a web browser (same host or from a different host) I get a Page Load Error with :


Failed to Connect

Firefox can't establish a connection to the server at 10.10.10.10:9000.

Though the site seems valid, the browser was unable to establish a connection.

* Could the site be temporarily unavailable? Try again later.
* Are you unable to browse other sites? Check the computer's network connection.
* Is your computer or network protected by a firewall or proxy? Incorrect settings can interfere with Web browsing.



Any idea?

Gilles.

jamie
2008-12-12, 14:34
Followed the download link and loaded it on to my Mac (Leopard). When I click on 'start server' in the pref pane it begins then flicks back to offering the start server option without allowing the web option. Tried restarting the computer with no luck. Have now reinstalled previous version.
Any suggestions?

Howard Passman
2008-12-12, 15:13
Don't know if this is relative to your problem, but for the past two updates and the 7.3 official release I've found that during the load I need to manually kill SQUEEZ~-1.exe before it can load correctly. I open my Wondows Task Manager and when the load gets to the point where it says it is stopping SqueezeCenter, I kill the process. After that the load works.

Howard

Oh yeah, Otherwise SC never opens for me....

cmmh
2008-12-12, 18:49
Tried the following:

a) yum update
Downloaded and updated.
But slimserver starts and stops almost right away.

b) rpm -e squeezecenter

c) yum install slimserver
Same behavior as in a

d) rpm -e squeezecenter

e) rpm -i http://repos.slimdevices.com/yum/squeezecenter/release/squeezecenter-7.2.1-1.noarch.rpm
Works but starts with the install wizard

f) rpm -e squeezecenter

g) yum install squeezecenter

So I started investigating.
I can't really strace because squeezecenter-server fails so quickly.

So I tried:
/usr/libexec/squeezecenter-server --diag --user squeezecenter

Which fails:
Database error: Duplicate column name 'extid' at /usr/share/squeezecenter/CPAN/DBIx/Migration.pm line 115.
at /usr/share/squeezecenter/CPAN/DBIx/Migration.pm line 115
DBIx::Migration::migrate('DBIx::Migration=HASH(0xa ae4284)') called at /usr/lib/perl5/vendor_perl/Slim/Schema.pm line 413
Slim::Schema::migrateDB('Slim::Schema') called at /usr/lib/perl5/vendor_perl/Slim/Schema.pm line 167
Slim::Schema::init('Slim::Schema') called at /usr/lib/perl5/vendor_perl/Slim/Music/Info.pm line 76
Slim::Music::Info::init() called at /usr/libexec/squeezecenter-server line 367
main::init() called at /usr/libexec/squeezecenter-server line 484
main::main() called at /usr/libexec/squeezecenter-server line 1048
[08-12-12 20:21:33.2373] Slim::Schema::forceCommit (1481) Warning: Trying to commit transactions before DB is initialized!


Any ideas?

Thanks

peterbell
2008-12-12, 20:08
My 7.3 installation has also failed and I now have no working Squeezecenter.

The error message:



..
Stopping SqueezeCenter Audio Server.
Unpacking replacement squeezecenter ...
Setting up squeezecenter (7.3) ...
Installing new version of config file /etc/init.d/squeezecenter ...
Installing new version of config file /etc/squeezecenter/slimservice-convert.conf ...
Installing new version of config file /etc/squeezecenter/types.conf ...
Installing new version of config file /etc/squeezecenter/convert.conf ...
Installing new version of config file /etc/squeezecenter/modules.conf ...
chown: cannot access `/var/lib/squeezecenter/cache/squeezecenter-mysql.pid': No such file or directory
dpkg: error processing squeezecenter (--configure):
subprocess post-installation script returned error exit status 1
Errors were encountered while processing:
squeezecenter
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
peter@mediaserver:~$



Where is the file 'squeezecenter-mysql.pid' supposed to come from? It's definitely not there!

ggravier
2008-12-12, 23:00
So I got mine back in working order by uninstalling (full uninstall including configuration files) squeezecenter from Synaptics... then rebooting... then doing a normal install again from synaptics since it's in the repositories I have...

Then went to 10.10.10.10:9000 and there it was, nicely re-indexing the database all by itself. Sweet.

I have music in the home now... all Boxes have their new firmware and it works.

Gilles.

japsa1974
2008-12-13, 01:43
Hi All,

I am having problems with 7.3. I cannot connect to my Clark Connect Server, my window vista machine works fine, and my SB3 and Duet kit has the latest firmware updates.

error

Unable to connect
Firefox can't establish a connection to the server at blackbox1:9000.


* The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few
moments.

* If you are unable to load any pages, check your computer's network
connection.

* If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure
that Firefox is permitted to access the Web.

I have had no problems with previous upgrades...

Any assiatance would be greatly appreciated

Cheers
Jason

peterbell
2008-12-13, 09:32
So I got mine back in working order by uninstalling (full uninstall including configuration files) squeezecenter...

Same here ... I even removed all the dependencies (autoclean?).

Reinstalling went smoothly - I'd copied my settings, and reinstated them after the instal .... then it was just a matter of sorting out the plugins - making use of those that now support the new 7.3 loading/settings interface

Mnyb
2008-12-13, 11:16
Hi All,

I am having problems with 7.3. I cannot connect to my Clark Connect Server, my window vista machine works fine, and my SB3 and Duet kit has the latest firmware updates.

error

Unable to connect
Firefox can't establish a connection to the server at blackbox1:9000.


* The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few
moments.

* If you are unable to load any pages, check your computer's network
connection.

* If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure
that Firefox is permitted to access the Web.

I have had no problems with previous upgrades...

Any assiatance would be greatly appreciated

Cheers
Jason

Oh yea i also have CC4.2 i had to do a clean reinstall, upgrade did not work.
The trusty old clear the cache did not work either (you can try go and delete the whole cache folder )

http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=56198

japsa1974
2008-12-13, 15:34
Cool somewhat working now. Had to start squeezecenter at login - I will reboot after doing the SC setup and see is the auto start for SC works again.

Cheers
Jason

japsa1974
2008-12-16, 03:08
still no good, tried to stop the squeezecenter service (failed), starts ok no error but still no connection to SC via webbrowser

Anyone experiencing the same probs ?

Cheers
JSB

toca
2008-12-17, 11:20
Hi
I'm having start up problems with Windows Vista and the new Squeezecenter 7.3.
Normally I Squeezecenter starts automaticly when loggon. Sqeezecenter 7.2 gave me no problems, but version 7.3 is just locked on startup, and dosen't change to status running.
I'm not able to open manually Squeezcenter 7.3 from my programlist either.
I have tried to re-install but this didn't solve the start up problem.

Now I had to re-install the 7.2 version, and this works well.

Any suggestion about solving this matter?

BR
Tom