PDA

View Full Version : Streaming to Windows Mobile 6.1 device



Grizzly
2008-11-14, 15:50
Hi,
My first proper post so appologies if i'm missing the main facts but i've come to a dead end!
I'm trying to stream to the above, i have followed the remote Streaming guide from the wiki and lame is installed (library is all flac). mobile media says receiving 320k stream. but when is select a playlist or album no sound. My server is a HP Mediasmart WHS. SqueezeCentre is on 9010. Observations etc:-
I can access the squeezecentre using 192.168.5.254:9010/handheld from the mobile without a problem BUT it will not let me adjust volume (lowest setting) or change any other status. This is also the same if i select it from a pc and select the correct device in the top right corner.
I have had a look at the log but not sure what i am looking for!
It seems so near yet so far?
This is all on the internal network. The next step is to stream remoteley over the internet if anyone has some tips on what ports i need to open and forward.
Any help wellcome.

Ps: appologies if I have posted under the wrong area.

Tony

funkstar
2008-11-14, 17:11
on the device you need to have a media player playing 192.168.5.254:9010/stream.mp3 to get the audio. Once you have connected to that you can create a playlist for that player.

I don't think volume adjustment has any effect on remote streams, that is all down to the player of the stream.

Grizzly
2008-11-14, 17:55
Thanks for the prompt reply,
I entered the above as a URL in media player and it then said connected, went back to the browser and selected a playlist but still nothing - grrrh!
I'm sure it is very close. Is there anything i can do or look at to give me a pointer in the right direction?

Tony

Grizzly
2008-11-15, 14:58
I have done some further investigation but I am struggling to isolate where the problem lies. I am running the latest version of squeeze centre (7.2.1.

On my internal network I have opened opened a URL and streamed 192.168.5.254:9010/stream.mp3 - everything appears okay the status bar moves and everything seems correct.

I then load up the correct player in another window and changed the streaming to 128 kbs streaming. (this is reflected in media player if I right click on properties of the URL.

I then select either a natural sound file - nothing even though it appears to be playing in the right hand window of squeeze centre.

If i try a playlist the same however it does seem to jump around the tracks.

Not sure where to go now seems close - is there any diagnostic etc i can run to trace what is happening and maybe give me a clue as to where the problem lies?

Thanks

mswlogo
2008-11-15, 17:07
Thanks for the prompt reply,
I entered the above as a URL in media player and it then said connected, went back to the browser and selected a playlist but still nothing - grrrh!
I'm sure it is very close. Is there anything i can do or look at to give me a pointer in the right direction?

Tony

When you choose the playlist in squeezecenter make sure you have the correct device selected in the upper right corner. Can't tell you how many times that got me.

So keep in mind you need two connections to do this remotely. One for the squeezecenter and another for the stream itself. So you have to open up a few ports on your router. I forget what ports you need. But one is 9000 for the squeeze center.

You may want to throttle it down too when you do remote. For a mobile device 192kbps is plenty (if you can get that to work reliably).

Grizzly
2008-11-16, 03:10
Thanks for the reply,

I have tried everything again double checking all the steps as suggested.

Everything does seem to be 'going through the motions' but no sound. I am still unable to adjust the volume slider in the player window and it defaults to the lowest setting (1 segment). Is there something i can do manually here to see if this is the issue?

I have looked in the server log and there doesn't appear to be any messages.

I have a gut feeling the issue is with media player streaming? Is there any test i can do at the command line or otherwise to check what it is being stream or not?

If i haven't made it clear this is all on a pc on the internal network, at the momment rather than a mobile
Any help appreciated.

newy
2008-11-16, 08:27
This would be really cool if you can figure it out. I have an HTC P4000 (also called a Titan, 6800 and a whole bunch of other things depending on where you live) and it would be awesome if I could stream my 1000 album ALAC collection to it. My iPod would then be relegated to flying duties only!

Just a (probably stupid) question, are you trying to stream via wifi or a cell provider? I have an unlimited data plan (Telus) but I doubt it would be fast enough to stream music, but then again, I've never tried.

Cheers.

autopilot
2008-11-17, 06:35
This comes up from time to time, and personally i dont think its worth the trouble - if you want to stream to a Windows Mobile device get http://www.conduits.com/products/player/