PDA

View Full Version : Rhapsody Artist sort question



msteelefl
2008-10-09, 05:41
I'm running SC 7.1 and have a question regarding the way artist is displayed. For my local music library, it is set to ignore "The" in the artist when sorting and this works fine. However there doesn't seem to be any such setting for Rhapsody, so all of the artists starting with "The" are grouped together which I find very annoying. Is there a solution to this problem?

Mark

MBSqueeze
2008-11-24, 09:26
I was just going to post this same question!

I don't like the way Rhapsody handles (or doesn't) the "The" in the artist name and I wish this could be fixed by a plugin or some option in SC so the behavior mimics that in my local music library. It's annoying when using the controller, I don't like having to remember which groups have a "the" in front of them ... minor, but we're a picky bunch :)

Is there a feature request forum/list to request this since it's not really a bug?

Thanks,
Mark

andyg
2008-11-24, 09:55
The order of artists displayed is just the order returned by Rhapsody.

MBSqueeze
2008-11-24, 18:29
The order of artists displayed is just the order returned by Rhapsody.

I figured that was the case ... can't you use your connections at Rhapsody to get them to do it right? :)

andyg
2008-11-24, 18:42
Not likely, I've been trying to get them to fix the year value for over a year...

MBSqueeze
2008-11-25, 09:10
Rhapsody's solution is to have me edit the artist name in each track in my library ... jeez ....

andyg
2008-11-25, 10:06
Heh, I didn't even know you could edit that!

MBSqueeze
2008-11-25, 17:58
Heh, I didn't even know you could edit that!


Well, only in the local copy of the library on the PC using Rhapsody's software, unfortunately it doesn't affect the online library or the info being passed to the controller .... :( oh well ...