PDA

View Full Version : Internet radio not working



fcm4711
2004-03-20, 11:56
Guy,

I tried your .pls playlist and it looks ok. I'm
currently listening to Pacific Island Radio just fine.

One thing though. It takes up to one minute for the
music to start, at least in my case.

When you hit 'Play' what does the display read?
It should say: 'Connecting to play:' If it doesn't
you might try to press 'Play' a second time.

Did you try to listen to other radio stations?
And with what result?

Did you try to turn on the 'Show Buffer Fullness'
to see if the buffer fills up at least?
The setting is in 'Server Settings', 'Additional
Server Settings', 'Performance' at the bottom.

Hope that helps
Felix


--- Guy Ivie <gi58 (AT) earthlink (DOT) net> wrote:
> You have to register with Live365 if you want to
> avoid the commercials,
> but if you don't mind advertising, you can listen
> all you want for
> free. I normally play Live365 stations through
> iTunes. After I've
> launched a station from their site once, it appears
> in the iTunes
> library and can be launched directly from there.
>
> Here's the PLS:
>
> [playlist]
> numberofentries=1
>
File1=http://www.live365.com/play/237745?LID=656-usa&lid=656-
>
> usa&SaneID=24.27.221.131-
>
1043025597536&AuthType=NORMAL&VisitCount=14&membername=givie&bitrate=128
>
> &now=1079800837100&session=52LHOGUmLJY3Y
> Title1=Pacific Islands Radio
> Length1=-1
> Version=2
>
> Here's the M3U:
>
>
http://www.live365.com/play/237745?LID=656-usa&lid=656-
>
> usa&SaneID=24.27.221.131-
>
1043025597536&AuthType=NORMAL&VisitCount=14&membername=givie&bitrate=128
>
> &now=1079800837100&session=52LHOGUmLJY3Y
>
> I created the PLS by copying the example in the
> Slimserver docs and
> changing the relevant portions (File1 and Title1).
>
> I appreciate your time.
>
> Guy
>
> On Saturday, Mar 20, 2004, at 11:51 America/Chicago,
> Felix Mueller
> wrote:
>
> > Hi Guy
> >
> > I often listen to Shoutcast radio stations without
> > much problems. If you post your playlist or the
> URL
> > I can try it and report back.
> >
> > Doesn't Live365 require registering? That might
> > be the problem.
> >
> > Felix
> >
> >
> > --- Guy Ivie <gi58 (AT) earthlink (DOT) net> wrote:
> >> I'm using the Squeezebox with a Linksys wireless
> >> router and a PowerMac
> >> Quicksilver (2001) running Jaguar (10.2.8). I've
> >> tried creating an
> >> iTunes (v 4.2) playlist with an Internet radio
> >> station (one from
> >> Live365) in it, as well as manually creating a
> PLS
> >> and an M3U text file
> >> for the same Live365 station. Although I can see
> all
> >> of these playlists
> >> in the Saved Playlist section of the SlimServer,
> >> what I hear from the
> >> Squeezebox is the sound of silence. Music
> actually
> >> stored on my hard
> >> drive plays just fine, including non-radio iTunes
> >> playlists. Is anyone
> >> else having a similar problem? Does anyone have a
> >> fix?
> >>
> >> Guy Ivie
> >>
> >>