PDA

View Full Version : Wake On LAN Issues



andrewfkay
2008-07-28, 05:44
I am currently using my squeezebox as a wireless bridge for my shuttle pc (windows xp and also my slim server), which works a treat except for one thing. When I wake it up with the squezebox remote using Wake On LAN, the PC boots up fine but says that the 'ethernet cable is not connected'. I then have to reboot the squeezbox by holding down the red power button on the remote for it to connect.

Any suggestions why this is happening and what can be done to stop me having to reboot the SB everytime. Obviously the cable is correctly attached, otherwise it wouldn't wake it up in the first place.

Cheers

peter
2008-07-29, 06:30
andrewfkay wrote:
> I am currently using my squeezebox as a wireless bridge for my shuttle
> pc (windows xp and also my slim server), which works a treat except for
> one thing. When I wake it up with the squezebox remote using Wake On
> LAN, the PC boots up fine but says that the 'ethernet cable is not
> connected'. I then have to reboot the squeezbox by holding down the
> red power button on the remote for it to connect.
>
> Any suggestions why this is happening and what can be done to stop me
> having to reboot the SB everytime. Obviously the cable is correctly
> attached, otherwise it wouldn't wake it up in the first place.
>

You have just a cable running from the SB to the shuttle PC? Try
inserting a network switch, that might help.

In my experience, once an SB3 loses its ethernet connection, like when
you remove the cable or reboot the switch it cannot reconnect to the
network. This is quite a hassle and, frankly, it's the only network
device I own that has that problem (and I own quite a few).

X.

MrSinatra
2008-07-29, 09:15
OP,

submit a bug report to bugzilla.