PDA

View Full Version : Squeezecenter starting - forever



discocarp
2008-05-28, 05:53
I just put together a new machine running xp pro. Squeezecenter 7.0.1 is giving me trouble now. It just says "Squeezecenter starting" forever. I thought it might be the firewall so I've disabled that - no help.

mherger
2008-05-28, 06:03
> I just put together a new machine running xp pro. Squeezecenter 7.0.1 is
> giving me trouble now. It just says "Squeezecenter starting" forever. I
> thought it might be the firewall so I've disabled that - no help.

May I ask you to download and run the following file:
http://www.slimdevices.com/downloads/Troubleshooter.exe

....and post the result? Thanks!

--

Michael

discocarp
2008-05-28, 06:57
Checking availability of port 9000 (SqueezeCenter web interface):
-> Port 9000 seems to be unused

Probing ports to see whether a firewall is blocking:
-> Port 9000: ok
-> Port 9090: ok
-> Port 3483: ok

Let's see whether there are some well known process which might be firewall products or other applications known to be in our way:

The End.


This is with the firewall (avg) off.

Goodsounds
2008-05-28, 06:58
Microsoft passed out an XP "Windows security update" overnight, it has seemingly nuked my Slimserver too.

I have been running 6.5. I can't get Slimserver to kick on - it shows the message "starting" for quite awhile, then stops. Tried several times to start it, no luck. I rebooted my PC, tried again, same thing happened.

Michael, I've run your slick new diagnostic, everything reported ok.

I'll try to reinstall 6.5 then see what happens.

discocarp
2008-05-28, 07:01
This problem has been happening since sunday when I built the machine and installed xp. Everything worked fine on the old machine, but it has never worked on the new one. And I see last nights update waiting for me to install, so I don't have it installed yet. I'm going to wait to not further complicate this if its causing a problem for you.

mherger
2008-05-28, 07:08
> This is with the firewall (avg) off.

I'd say SC isn't running. What about the server.log file?

Michael

mherger
2008-05-28, 07:09
> Michael, I've run your slick new diagnostic, everything reported ok.

There's more than just "ok" in there. What do the other tests say? Could
you please copy/paste the textbox?

Michael

discocarp
2008-05-28, 07:14
(nevermind, read my next post down)

Goodsounds
2008-05-28, 07:15
Checking availability of port 9000 (SqueezeCenter web interface):
-> Port 9000 seems to be unused

Probing ports to see whether a firewall is blocking:
-> Port 9000: ok
-> Port 9090: ok
-> Port 3483: ok

Let's see whether there are some well known process which might be firewall products or other applications known to be in our way:

The End.
++++++++++++++++++++++++++++

By the way, I reinstalled 6.5.4, then rebooted the machine, but Slimserver still won't start.

discocarp
2008-05-28, 07:17
Ok I found it, wiped it, and restarted squeezecenter. These are the results:



[08-05-28 10:16:11.4485] Slim::Schema::Storage::throw_exception (70) Error: DBI Connection failed: DBI connect('hostname=127.0.0.1;port=9092;database=sli mserver','slimserver',...) failed: Unknown database 'slimserver' at C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 652
[08-05-28 10:16:11.4490] Slim::Schema::Storage::throw_exception (70) Backtrace:

frame 0: Slim::Utils::Log::logBacktrace (C:/PROGRA~1/SQUEEZ~1/server/Slim/Schema/Storage.pm line 70)
frame 1: Slim::Schema::Storage::throw_exception (C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 658)
frame 2: DBIx::Class::Storage::DBI::_connect (C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 616)
frame 3: DBIx::Class::Storage::DBI::_populate_dbh (C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 543)
frame 4: DBIx::Class::Storage::DBI::ensure_connected (C:/PROGRA~1/SQUEEZ~1/server/Slim/Schema/Storage.pm line 29)
frame 5: (eval) (C:/PROGRA~1/SQUEEZ~1/server/Slim/Schema/Storage.pm line 29)
frame 6: Slim::Schema::Storage::dbh (/<C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/Schema.pm line 121)
frame 7: Slim::Schema::init (/<C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/Music/Info.pm line 76)
frame 8: Slim::Music::Info::init (slimserver.pl line 348)
frame 9: main::init (slimserver.pl line 451)
frame 10: main::main (slimserver.pl line 88)
frame 11: PerlSvc::Interactive (perlsvc line 855)
frame 12: PerlSvc::_interactive (slimserver.pl line 0)
frame 13: (eval) (slimserver.pl line 0)

[08-05-28 10:16:11.4499] Slim::Schema::init (124) Error: Couldn't connect to database! Fatal error: [Bad file descriptor] Exiting!
[08-05-28 10:16:11.4504] Slim::Schema::init (124) Backtrace:

frame 0: Slim::Utils::Log::logBacktrace (/<C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/Schema.pm line 124)
frame 1: Slim::Schema::init (/<C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/Music/Info.pm line 76)
frame 2: Slim::Music::Info::init (slimserver.pl line 348)
frame 3: main::init (slimserver.pl line 451)
frame 4: main::main (slimserver.pl line 88)
frame 5: PerlSvc::Interactive (perlsvc line 855)
frame 6: PerlSvc::_interactive (slimserver.pl line 0)
frame 7: (eval) (slimserver.pl line 0)

[08-05-28 10:16:11.4508] Slim::Schema::forceCommit (1368) Warning: Trying to commit transactions before DB is initialized!

Goodsounds
2008-05-28, 07:36
I deleted the files in MySQL folder (these are the music database files?), Slimserver was able to start and it seems to be happy now.

discocarp
2008-05-28, 07:42
Seems to be a db problem, but I have no clue why or what to do. This is a completely fresh install.

Here's one other error log (mysql-error-log.txt):



080528 10:40:31 InnoDB: Started; log sequence number 0 43655
080528 10:40:31 [Warning] Can't open and lock time zone table: Table 'mysql.time_zone_leap_second' doesn't exist trying to live without them
080528 10:40:31 [Note] C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\Bin\MSWIN3~1\mysqld.ex e: ready for connections.
Version: '5.0.22-community-nt' socket: '' port: 9092 MySQL Community Edition (GPL)
080528 10:40:32 [Note] C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\Bin\MSWIN3~1\mysqld.ex e: Normal shutdown

080528 10:40:34 InnoDB: Starting shutdown...
080528 10:40:36 InnoDB: Shutdown completed; log sequence number 0 43655
080528 10:40:36 [Note] C:\PROGRA~1\SQUEEZ~1\server\Bin\MSWIN3~1\mysqld.ex e: Shutdown complete

discocarp
2008-05-28, 07:58
Wiped out C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\SqueezeCenter and let it recreate it. Seems to be working now, we'll see after it scans my library. At least its getting farther than before.

discocarp
2008-05-28, 08:12
Seems to be working ok now.