PDA

View Full Version : squeezebox clipping first second of tracks



slim
2004-03-04, 08:46
Hey all,

I have a new problem that's started after upgrading to SlimServer 5.1. It
seems as though my Squeezebox likes to cut off the first fraction of a
second of music from most of my tracks. The problem isn't consistent, but
it happens enough that I'm annoyed to figure out what's wrong. If I play an
entire album it's a safe bet it'll happen on half the songs, if not more.
The mp3 files are fine when played through a different interface such as
winamp, and I don't have this problem when using Slimp3Slave 0.3 on my pc
where SlimServer is running. I'm assuming there's some kind of buffer
problem here where the player isn't getting enough information before the
track change, but I'm not sure how to debug. The problem can happen if I
manually switch the tracks with the remote or if I let the current song play
out from the server and go onto the next track. I'm running SlimServer on
XP. Anyone have some thoughts? Thanks

kdf
2004-03-04, 10:19
Quoting slim <slim (AT) house-o-love (DOT) com>:

> Hey all,
>
> I have a new problem that's started after upgrading to SlimServer 5.1. It
> seems as though my Squeezebox likes to cut off the first fraction of a
> second of music from most of my tracks. The problem isn't consistent, but
> it happens enough that I'm annoyed to figure out what's wrong. If I play an
> entire album it's a safe bet it'll happen on half the songs, if not more.
> The mp3 files are fine when played through a different interface such as
> winamp, and I don't have this problem when using Slimp3Slave 0.3 on my pc
> where SlimServer is running. I'm assuming there's some kind of buffer
> problem here where the player isn't getting enough information before the
> track change, but I'm not sure how to debug. The problem can happen if I
> manually switch the tracks with the remote or if I let the current song play
> out from the server and go onto the next track. I'm running SlimServer on
> XP. Anyone have some thoughts? Thanks
>
>


There was a known bug where the first haf second could be dropped. The
very-soon-to-be-released 5.1.1 should fix this. If you dont want to wait, you
can install the latest nightly dev build:
http://www.slimdevices.com/downloads/nightly/latest/

-kdf