PDA

View Full Version : weird playlist abnormality



fauxfrenchdeux
2004-02-24, 13:17
When I add an album to the playlist, via the Slim
remote, using the Genre->All Albums->specific album
route, the songs are added in a random order. Shuffle
is definitely off. If I add the album without going
through the All Album route, the songs are added
properly - in song order. This does not happen if I
use the Genre->All Albums->specific album route from
the web interface.
Any ideas?

Thanks,
Julius

G4 AGP/SP Powerlogix 1GHz CPU
512 MB RAM
OS X 10.3.2
Itunes 4.2
SlimServer 5.1.1, nightly build 2/22, current firmware.

__________________________________
Do you Yahoo!?
Yahoo! Mail SpamGuard - Read only the mail you want.
http://antispam.yahoo.com/tools

Daniel Cohen
2004-02-24, 14:03
On 24/2/04 at 12:17 pm -0800, fauxfrenchdeux wrote
>When I add an album to the playlist, via the Slim
>remote, using the Genre->All Albums->specific album
route, the songs are added in a random order.

Are you sure the order is random? That should mean that if you
deleted the album from the playlist and then added it again, the
order would be different.

I'm just wondering if the order is alphabetical by title, or
something of the sort.

In passing I have, for various reasons, occasionally looked at an
album whose tracks are just named Track 1, Track 2, and so on. They
appear in the order Track 1, Track 10, Track 11, and so on, which is
not what is wanted.

--
Daniel Cohen

Harry McQuillen
2004-02-24, 15:27
Hello! The slimserver and squeezebox has been working wonderfully, I
have over 500GB of .aiff online so far and going strong.

A couple of days ago I began noticing one anomaly. When I try
to change the volume using the remote, the display of the squeezebox
goes dark and sometimes within a few moments it will say that
it is having trouble connecting to the server. Then either it will get
its act together and start playing the next track or in a smaller
number of situations it will play static.

The other problem is that the slimserver seems to see everything
in my library twice. In iTunes I have around 7000 songs but on
the slimserver I have over 14,000. I think this has something to do
with the fact that my main itunes music directory is on a volume
named 'music1' which shows up under artists on the web interface
so I think it is reading a duplicate of the whole collection through
that somehow. I checked and there aren't any unwanted symbolic
links lying around.

I am running OS X 10.2.8 on a dual 1GHz G4. My slimserver is
5.1. The first problem (with the volume and lost connection)
just started happening. Previously it was working fine.

-Harry