PDA

View Full Version : Help: SqueezeCenter & iTune = No sound



hobieboy
2008-04-10, 10:33
Hi,
I'm running into a "no sound" situation with using iTune and SqueezeCenter and would appreciate some help.

Here's the set up:
a) SqueezeCenter 7.0 (current R7 release)
b) iTune 7.x
c) Both running my same iMac OS/X Leopard
d) For testing purpose, I tried to use iTune and SoftSqueeze as the player

Result: most of the songs will end up not playing or simply no sound.
Songs that I tried to play were imported to iTune from my CD so there is no DRM.

From SqueezeCenter web interface, I can see all songs in my iTune library.
When I want to play whatever song, I select it and hit the play button. The song title then appears in the top status box of the interface. But most of the time (95% of the songs), there's no sound.

What did I do wrong?

thanks!

Eric Seaberg
2008-04-10, 10:51
iTunes shouldn't be running... or I should say it doesn't need to be running. SqueezeCenter doesn't do anything with it EXCEPT read the library xml files.

Try it again where SoftSqueeze is 'looking at' SqueezeCenter, as you would if you had an SB3/Duet or Transporter.

hobieboy
2008-04-10, 10:59
iTunes shouldn't be running... or I should say it doesn't need to be running. SqueezeCenter doesn't do anything with it EXCEPT read the library xml files.

Try it again where SoftSqueeze is 'looking at' SqueezeCenter, as you would if you had an SB3/Duet or Transporter.

ok - will try that.

But, if I use iTune as the softplayer then it will need to be running (on the same Mac)?

Eric Seaberg
2008-04-10, 13:05
No, SoftSqueeze works with SqueezeCenter. There's no reason for iTunes to be open.

hobieboy
2008-04-10, 18:36
ok, finally got SoftSqueeze to work...

But, can I not used iTune as the player? The wiki & documentations both say I can? It would be great since iTune can then pump it out to my stereo via airTune without having to get another SqueezeBox for where my stereo is.

thanks!

Eric Seaberg
2008-04-10, 20:59
Haven't tried 'cause I haven't needed to. Maybe someone else can help you there.

Glad you got Squeeze to work.

hobieboy
2008-04-11, 07:10
Thanks for the help Eric.

Trying to change the title to reflect the real problem & see if someone had success :(