PDA

View Full Version : How does the volume control work?



timmorris
2008-04-02, 09:55
Both when applied to the digital output and the analogue output. I know the internal it depth is greater than 16 so there should be some headroom without starting to chop bits.

This is purely for my own interest. I use fixed digital out and IRBlaster to control my volume via the pre-amp.

Tim

radish
2008-04-02, 10:10
There have been a lot of extensive discussions about this already (including quite recently), you may want to do a little searching & reading.

timmorris
2008-04-03, 11:33
While I appreciate the need to cut down on duplicate threads I'd appreciate a link to at least one of the threads you referred to. I did search befor posting. I've just searched again and can't find them.

I moderate another board and am always telling ppeople to use the search function, but do generally include a couple of links that might help them on their way.

Tim

bhaagensen
2008-04-03, 12:00
Did you try with the search string "digital volume control"?

It gives good results for me.

Edit: Here's one

http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=44546&highlight=digital+volume+control