PDA

View Full Version : Squeezebox turns itself on!



OffColour
2008-04-01, 14:24
Hi folks,

This is driving me nuts. Several times now the my SB has turned itself on for no good reason. Last night it started up at 2.30am, waking us all up. Turned it off and went back to bed.
The playlist in Squeezecenter was the same as it was before I went to bed. There was no mention of the track that was being played.
I know it's not the server because I recently moved to a new server and upgraded to squeezecenter, but it happened with slimserver too.

Anyone got a clue what could be happening?

Gary

adamslim
2008-04-01, 14:32
There's a bug whereby if you pause on random mix, it can start up. Think it got fixed though - what SS you on?

Siduhe
2008-04-01, 14:34
Couple of things - have you opened up any ports in your router to access SS/SC from outside your network? If so, it's possible that someone has accessed your system from outside (happens, not often, but it does).

Was the playlist using Random Play at all - a couple of people have reported this kind of behaviour when they have stopped or paused a random play playlist?

Mitch Harding
2008-04-01, 14:50
I used random play a lot, and I've seen this as recently as the last week.
That was on the 7.0 gold SC build.

On Tue, Apr 1, 2008 at 4:32 PM, adamslim <
adamslim.377job1207085702 (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com> wrote:

>
> There's a bug whereby if you pause on random mix, it can start up.
> Think it got fixed though - what SS you on?
>
>
> --
> adamslim
>
> Those are my principles, and if you don't like them... well, I have
> others
>
> SB+, EAR V20, Living Voice OBX-R2s plus some other stuff
> SB3, Charlize, Harbeth HL-P3ES
> ------------------------------------------------------------------------
> adamslim's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=7355
> View this thread: http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=45652
>
>

OffColour
2008-04-01, 15:54
There's a bug whereby if you pause on random mix, it can start up. Think it got fixed though - what SS you on?

That's probably it as I'm usually on random. I'm running Squeezecenter.

bernt
2008-04-01, 22:58
Had the exact same problem then using random mix. After I changed my wireless router from Netgear to Linksys the problem went away.

Mitch Harding
2008-04-02, 12:07
I'm using a D-Link router and still occasionally experience the problem,
just to add a data point.

On Wed, Apr 2, 2008 at 12:58 AM, bernt <
bernt.3787201207116002 (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com> wrote:

>
> Had the exact same problem then using random mix. After I changed my
> wireless router from Netgear to Linksys the problem went away.
>
>
> --
> bernt
>
> http://www.last.fm/user/ottovonkopp/
> ------------------------------------------------------------------------
> bernt's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=1342
> View this thread: http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=45652
>
>

OffColour
2008-04-02, 13:25
Linksys for me

peterw
2008-04-02, 18:14
I've opened a ticket on this; please add details, vote for the bug and/or add yourself to the CC list if you're concerned about this, as the best way to address bugs is through the formal ticket tracking system.
http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=7702

-Peter

jmpugh2ndAccount
2008-04-10, 06:41
I've had this happen a few times now as well. Last night was the most recent. Squeezebox was connected to squeezenetwork playing a rhapsody playlist. I set it to sleep in 30 minutes and the squeezebox properly shut off after time had elapsed.

I have an alarm set to bring it back on with a pandora station at 5:30 a.m. but the squeezebox turned on at 2:30 a.m. and started playing the rhapsody playlist again. I turned the squeezebox off only to have it turn itself back on about 5 minutes later. I turned it back off and the alarm never did trigger.

Very odd stuff. I use squeezenetwork 90% of the time and my server wasn't even up and running.

Murph
2008-04-10, 07:24
Shot in the very dark, but could you have a time zone issue? Maybe that was your alarm coming on thinking it was 5:30 in a wrong timezone.

Also, I had an issue with a TV coming on at night. Took a while to figure out it was our cat walking on the remote. heh heh