PDA

View Full Version : No Streams At All (Take 2)



Drew
2004-02-16, 09:42
I can't get any streams out of my SlimServer at all. The Now Playing list never
progresses, and I get no progress from any player attached to it - my
Squeezebox or iTunes connected to stream.html.

I'm running the last stable 5.1 on XP Pro on a Dell Inspiron 7500 Laptop.
SlimServer is running as an application, not a service. My collection is a
large (134GB) assortment of AAC and MP3. I've tried both types of files and
there is no difference. The collection is on an external firewire attached hard
drive, but I've tried copying an directory to the local hard drive and that
didn't change anything.

This machine has a clean new OS install with all the latest Windows Update
patches.

Here's a log dump that shows the problem pretty well. d_source turned on.

2004-02-14 10:16:13.8890 00:04:20:05:15:fc: Current playmode: stop
2004-02-14 10:16:13 22004-02-14 10:16:13.8890 00:04:20:05:15:fc: Switching to
mode play
2004-02-14 10:16:13.8890 openSong on: M:\iTunes Music\The 88\Kind Of Light\08
Hate Me.mp3
2004-02-14 10:16:13.8990 openSong: getting duration 302.132244897959, size
7119331, and offset 755 for M:\iTunes Music\The 88\Kind Of Light\08 Hate Me.mp3
2004-02-14 10:16:13.8990 checking formats for: mp3-aif-squeezebox-
00:04:20:05:15:fc
2004-02-14 10:16:13.8990 checking formats for: mp3-wav-squeezebox-
00:04:20:05:15:fc
2004-02-14 10:16:13.8990 checking formats for: mp3-mp3-squeezebox-
00:04:20:05:15:fc
2004-02-14 10:16:13.8990 Matched mp3-mp3-squeezebox-*
2004-02-14 10:16:13.8990 openSong: this is an mp3 file: M:\iTunes Music\The 88
\Kind Of Light\08 Hate Me.mp3
2004-02-14 10:16:13.8990 file type: mp3 format: mp3
2004-02-14 10:16:13.8990 command: -
2004-02-14 10:16:13.9090 openSong: opening file M:\iTunes Music\The 88\Kind Of
Light\08 Hate Me.mp3
2004-02-14 10:16:13.9090 seeking in 755 into M:\iTunes Music\The 88\Kind Of
Light\08 Hate Me.mp3
2004-02-14 10:16:13.9090 Streaming with format: mp3
2004-02-14 10:16:13.9090 00:04:20:05:15:fc New play mode: play
2004-02-14 10:16:13.9191 00:04:20:05:15:fc: Current playmode: play
2004-02-14 10:16:13.9191 songTime: [0] = (0(realpos) / 7119331(size) *
302.132244897959(duration) * 1(rate)) + 0(time offset of started stream)
2004-02-14 10:16:13.9591 songTime: [0] = (0(realpos) / 7119331(size) *
302.132244897959(duration) * 1(rate)) + 0(time offset of started stream)
2004-02-14 10:16:13.9791 Read 32768 bytes from source
2004-02-14 10:16:14.5399 songTime: [0] = (0(realpos) / 7119331(size) *
302.132244897959(duration) * 1(rate)) + 0(time offset of started stream)
--- Snip ---
2004-02-14 10:16:56.6104 songTime: [0] = (0(realpos) / 7119331(size) *
302.132244897959(duration) * 1(rate)) + 0(time offset of started stream)
2004-02-14 10:16:56.7206 00:04:20:05:15:fc: Switching to mode stop
2004-02-14 10:16:56.7206 00:04:20:05:15:fc New play mode: stop
2004-02-14 10:16:56.7206 Stopping and clearing out old chunks for client
00:04:20:05:15:fc
2004-02-14 10:16:56.7206 00:04:20:05:15:fc: Current playmode: stop

The thing that I find most interesting is that the songTimes don't seem to be
advancing even though the time does. This seems to be consistant with the
problem. Notice the -snip- cuts out more than 40 seconds and there is no
position change.

It has been suggested that SlimServer might be having problems reading the file
due to permissions or ownership, but I doubt that is the problem because it
seems to read enough of the file to determine the format and duration and the
starting ofset. Is this a reasonable inference?

Anyone seen anything like this? Got any ideas how I should proceed to debug it?

Thanks in advance,

Drew