PDA

View Full Version : 5.1 slower than 4.2.6?



Todd Fields
2004-02-13, 16:33
--- Rob Funk <rfunk (AT) funknet (DOT) net> wrote:
> One thing I've noticed in my upgrade from server
> 4.2.6 to 5.1 is that the
> server seems less responsive. Often it doesn't
> respond to keypresses on
> the remote, or takes many seconds to respond, and
> sometimes the animation
> seems to hang in mid-scroll.

Mine does this with 4.2.6.

> I'm seeing this both with my SliMP3 connected by
> wireless, and my hack of
> slimp3slave (I added keyboard input and primitive
> slim display emulation)
> that has a 100mbit link to the server.
>
> I've also noticed the slimserver taking a huge
> amount of CPU occasionally,
> though I haven't watched the machine close enough to
> say much about that.
>
> One example: When I Browse Songs, things get
> especially slow and CPU usage
> goes way up.
>
> I turned off the album-artwork capability and turned
> on all caching,
> eliminating the obvious culprits that people have
> mentioned lately.
>
> The machine is a 450MHz K6-2 with 256MB RAM, and
> slimserver is using 66MB
> memory. I have about 7600 songs (though the server
> claims ~15000). Not a
> whole lot else runs on that machine except when my
> wife logs into her X
> terminal which is a client to this machine. (So
> that's when the
> CPU-hogging gets especially noticable and
> problematic.)
>
> I wouldn't think too much of this, and I'd just
> assume I need a faster
> server, except that 4.2.6 was much more responsive.
> It's still quite
> usable most of the time.
>
> --
> ==============================| "A slice of life
> isn't the whole cake
> Rob Funk <rfunk (AT) funknet (DOT) net> | One tooth will never
> make a full grin"
> http://www.funknet.net/rfunk | -- Chris Mars,
> "Stuck in Rewind"
>
>