PDA

View Full Version : Problem With SB3 Responding To Remote



Mighty Boosh
2008-02-11, 15:28
Hello everybody

Firstly - can I just say that this is my first post. I've been lurking for four or five months now and finally got my SB3 two weeks ago (after a year and a half of persuading Mrs Boosh that we really needed one and, yes, curtains are more important).

Squeezecentre is great - very intuitive and well laid out. The SB3 is absolutely superb, the size and devotion of the forums are a testament to just how good SB is.

I have got one problem though: When a song is playing the remote responds perfectly - accessing / scrolling is nice and quick and the remote seems to function as it should.

However, once a song or playlist ends the remote doesn't seem to function at all. I have to go back to the PC and start another song or switch the SB off.

Squeezenetwork works without a problem when I first switch on - but I obviously can't get to it once the remote freezes.

My network set up is quite basic - there's no other traffic apart from the SB.

I have a Netgear DG834 router in the dining room. This links to the PC (running XP) and a homeplug connection.

The homeplug emerges in the sitting room and goes into a Netgear switch. This then goes in to the back of the SB. I couldn't get the SB to obtain an IP address without the switch, but it worked first time going through the switch.

SC7 is on my C Drive and music files are on a Freecom external drive.

AVG provides anti-virus protection.

The router has a firewall but, as far as I can tell, there are three exceptions in it allowing SB traffic through. I have the windows firewall on as well.

I've disabled all screensavers in SB to no avail.

Any advice and help will be very gratefully received.

Mighty Boosh

PS For anybody interested, the first artist to be played on my SB was the late, great Warren Zevon. RIP.

ceejay
2008-02-11, 15:50
Not sure I have the magic answer, but a couple of observations.

First, you didn't need to open up the firewall in the router to allow the slimserver ports through, unless you're intending to access slimserver from the internet. It won't be the cause of your problem, but close those ports off.

Second, for troubleshooting, you might want to simplify the network a bit. What happens if you connect the SB directly to the netgear router?

Finally, is iTunes involved at all? If it is, turn off the connection and see if that makes a difference.

HTH

Mighty Boosh
2008-02-12, 07:44
ceejay

Thanks for your response. I've attached the SB directly to the router and the problem is still there (I've also taken out the firewall rules as you suggest).

Could the problem be in the configuration of the router?

Regards

MB

ceejay
2008-02-12, 11:10
Well, since the problem isn't solved yet its hard to be certain but ... it seems unlikely to be anything to do with the router. If both PC and SB are directly connected, and they can talk at all, then its probably ok.

I'd look to the server configuration.

You didn't answer the question about iTunes?

Ceejay

Mark Lanctot
2008-02-13, 06:40
See http://wiki.slimdevices.com/index.cgi?DiagnosingPerformanceIssues

Usually when this happens it means the server can't get data to the player. That's most often due to network bandwidth issues (probably not so in your case) or a congested server (more likely).

The wiki article should indicate where the problem lies.

bobkoure
2008-02-13, 09:04
I had this same problem - and a squeezebox of approximately the same vintage (got it about two months ago, now).
You could try resetting your squeezebox's settings back to default.
Unplug the sb
wait 3 seconds or more
plug the sb back in while holding the [+] key down on the remote

Sadly, this didn't work for me, but it was the first thing tech support suggested and it might work for you.

Failing that, contact tech support, see what else they suggest, and get the unit replaced if none of those things work.

Mighty Boosh
2008-02-13, 15:35
Sorry - I meant to say that I use iTunes to manage my iPod only. I've got
the iTunes options unchecked in SC7.

I've rescanned a small test library on the C Drive, rather than on the
external hard drive. There has been a very minor improvement in that the SB
text now sometimes moves, albeit very, very slowly.

Once again, when a song is cued directly from SC7 everything is fine. But as
soon as that song or playlist end, the remote doesn't respond. I can access
Squeezenetwork with no problem though, and the remote here is nice and
responsive.

I've taken the SB3 off the network and plugged it directly into the router
along with the PC running the test library.

I appreciate any and all help on this - I'll contact the logitech support
address to see if they can shed some light as well.

Thanks for your help.

MB

----- Original Message -----
From: "ceejay" <ceejay.34ojqz1202840101 (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>
To: <discuss (AT) lists (DOT) slimdevices.com>
Sent: Tuesday, February 12, 2008 6:10 PM
Subject: Re: [slim] Problem With SB3 Responding To Remote


>
> Well, since the problem isn't solved yet its hard to be certain but ...
> it seems unlikely to be anything to do with the router. If both PC and
> SB are directly connected, and they can talk at all, then its probably
> ok.
>
> I'd look to the server configuration.
>
> You didn't answer the question about iTunes?
>
> Ceejay
>
>
> --
> ceejay
> ------------------------------------------------------------------------
> ceejay's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=148
> View this thread: http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=43370
>
>

mvalera
2008-02-13, 16:37
Have you updated to a new nightly version? It could have been a bug, SqueezeCenter is in beta.

Mike

Mighty Boosh
2008-02-14, 05:38
Mike

Following on from your message I downloaded Slimserver 6.5.4 and the issue
has disappeared. The remote responds perfectly now.

I'll follow this up with a bug report for SC7.0 - in the meantime I guess
I'll need to stay with Slimserver, which is a shame because SC7.0 is a much
nicer interface all round.

Thanks to Mark and Bob for helpful repsonses.

MB




----- Original Message -----
From: "mvalera" <mvalera.34qtgn1202946001 (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>
To: <discuss (AT) lists (DOT) slimdevices.com>
Sent: Wednesday, February 13, 2008 11:37 PM
Subject: Re: [slim] Problem With SB3 Responding To Remote


>
> Have you updated to a new nightly version? It could have been a bug,
> SqueezeCenter is in beta.
>
> Mike
>
>
> --
> mvalera
>
> Michael Valera
> Online Communities Manager
> Logitech Streaming Media Systems
> slimdevices.com
> ------------------------------------------------------------------------
> mvalera's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=11086
> View this thread: http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=43370
>
>