PDA

View Full Version : Can't open SC 7 web interface page



auronthas
2007-12-22, 00:52
After installing SC7 nightly build 21 Dec, sometimes SueezeCenter web page at http://127.0.0.1:9000 does not open (blank page)even though the SC is running.

Not a network problem as I can access SC via SB3 using remote control.

Attached SC log for your checking and advice.

mherger
2007-12-22, 01:42
> After installing SC7 nightly build 21 Dec, sometimes SueezeCenter web
> page at http://127.0.0.1:9000 does not open (blank page)even though the
> SC is running.

Would it load if you do this manually (not using the tray icon)?

auronthas
2007-12-22, 02:59
> After installing SC7 nightly build 21 Dec, sometimes SueezeCenter web
> page at http://127.0.0.1:9000 does not open (blank page)even though the
> SC is running.

Would it load if you do this manually (not using the tray icon)?

I tried manually click on \All Programs\SqueezeCenter , it failed to load as well.

sleepysurf
2007-12-22, 09:25
I'm having the same issue and have already filed a bug report...
http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=6415

There are also references to this problem elsewhere on the board... http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=41101

Hopefully they'll resolve the issue shortly.

mherger
2007-12-22, 14:29
> I'm having the same issue and have already filed a bug report...
> http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=6415

Could you please follow up on that bug report? I've posted a question...

Michael

sleepysurf
2007-12-22, 15:00
Bug reply posted!

auronthas
2007-12-22, 15:07
I'm having the same issue and have already filed a bug report...
http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=6415

There are also references to this problem elsewhere on the board... http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=41101

Hopefully they'll resolve the issue shortly.


Thanks, I have posted a reply in bug report.

I didn't see 'Loading SqueezeCenter' when I click on SC tray icon or manually, just a blank page.

sleepysurf
2007-12-22, 15:25
BTW, maybe this thread should be moved to the Beta section. Also, looks like another new posting of the same issue...
http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=41302

Are there additional log files we can post to help troubleshoot this?

mherger
2007-12-23, 02:03
> BTW, maybe this thread should be moved to the Beta section. Also, looks
> like another new posting of the same issue...
> http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=41302

You said that you would get the loading page. What happens if you hit a full reload, after having cleared your browser's cache? And can you confirm the message in the event log?

sleepysurf
2007-12-23, 10:04
Michael,

I can email you (or attach here) my server.log file

auronthas
2007-12-23, 20:36
After downloading SC nightly build 22 Dec, I have no problem running SC web interface page so far.

auronthas
2007-12-24, 00:01
Whenever i right click on SC tray icon to stop SC, the SC keep running. After second attempt, SC finally stop, but the following error 'Stopping SqueezeCenter failed, please see the Event Viewer & Contact Support' pop out (attached image).

It could be related to my previous problem, failed to load SC web interface page.

mherger
2007-12-24, 00:09
> SqueezeCenter failed, please see the Event Viewer & Contact Support' pop

And... what did the Event Viewer say?

Michael

auronthas
2007-12-24, 01:33
> SqueezeCenter failed, please see the Event Viewer & Contact Support' pop

And... what did the Event Viewer say?

Michael

Where can i find Event Viewer?

y360
2007-12-24, 02:32
start
settings
control panel
administrative tools
event viewer

I don't think the average consumer can be expected to figure out what event viewer is

may I suggest changing the error message or the way errors are accessed

auronthas
2007-12-24, 06:35
From Event Viewer,

First attempt shutdown, not success
14:51:13 - SC normal shutdown
14:51:17 - SC shutdown complete
14:51:28 - SC ready for connection

Second attempt shutdown, only success but then error msg pop up.
14:51:30 - SC normal shutdown
14:51:32 - SC shutdown complete

From server.log



[14:51:12.4075] Slim::Utils::MySQLHelper::stopServer (337) Running service shutdown failed!
[14:51:17.8347] Slim::bootstrap::theEND (400) Got to the END
[14:51:17.8796] Slim::bootstrap::sigint (364) Got sigint
[14:51:17.9288] Slim::Schema::forceCommit (1358) Warning: Trying to commit transactions before DB is initialized!
[14:51:19.2497] Slim::Schema::Storage::throw_exception (67) Error: DBI Connection failed: DBI connect('hostname=127.0.0.1;port=9092;database=sli mserver','slimserver',...) failed: Can't connect to MySQL server on '127.0.0.1' (10061) at C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 652
[14:51:19.3001] Slim::Schema::Storage::throw_exception (67) Backtrace:

frame 0: Slim::Utils::Log::logBacktrace (C:/PROGRA~1/SLIMSE~1/server/Slim/Schema/Storage.pm line 67)
frame 1: Slim::Schema::Storage::throw_exception (C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 658)
frame 2: DBIx::Class::Storage::DBI::_connect (C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 616)
frame 3: DBIx::Class::Storage::DBI::_populate_dbh (C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 543)
frame 4: DBIx::Class::Storage::DBI::ensure_connected (C:/PROGRA~1/SLIMSE~1/server/Slim/Schema/Storage.pm line 27)
frame 5: (eval) (C:/PROGRA~1/SLIMSE~1/server/Slim/Schema/Storage.pm line 27)
frame 6: Slim::Schema::Storage::dbh (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/Schema.pm line 244)
frame 7: (eval) (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/Schema.pm line 244)
frame 8: Slim::Schema::disconnect (slimserver.pl line 959)
frame 9: main::cleanup (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/bootstrap.pm line 368)
frame 10: Slim::bootstrap::sigint (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/bootstrap.pm line 402)
frame 11: Slim::bootstrap::theEND (slimserver.pl line 996)
frame 12: main::END (slimserver.pl line 0)
frame 13: (eval) (slimserver.pl line 0)

[14:51:19.3640] Slim::Schema::Storage::dbh (38) Warning: Unable to connect to the database - trying to bring it up!
[14:51:21.3877] Slim::Schema::Storage::throw_exception (67) Error: DBI Connection failed: DBI connect('hostname=127.0.0.1;port=9092;database=sli mserver','slimserver',...) failed: Can't connect to MySQL server on '127.0.0.1' (10061) at C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 652
[14:51:21.4638] Slim::Schema::Storage::throw_exception (67) Backtrace:

frame 0: Slim::Utils::Log::logBacktrace (C:/PROGRA~1/SLIMSE~1/server/Slim/Schema/Storage.pm line 67)
frame 1: Slim::Schema::Storage::throw_exception (C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 658)
frame 2: DBIx::Class::Storage::DBI::_connect (C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 616)
frame 3: DBIx::Class::Storage::DBI::_populate_dbh (C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 543)
frame 4: DBIx::Class::Storage::DBI::ensure_connected (C:/PROGRA~1/SLIMSE~1/server/Slim/Schema/Storage.pm line 27)
frame 5: (eval) (C:/PROGRA~1/SLIMSE~1/server/Slim/Schema/Storage.pm line 27)
frame 6: Slim::Schema::Storage::dbh (C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 867)
frame 7: DBIx::Class::Storage::DBI::sth (C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 760)
frame 8: (eval) (C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 760)
frame 9: DBIx::Class::Storage::DBI::_execute (C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 826)
frame 10: DBIx::Class::Storage::DBI::_select (C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 852)
frame 11: DBIx::Class::Storage::DBI::select_single (C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/ResultSet.pm line 509)
frame 12: DBIx::Class::ResultSet::single (C:/PROGRA~1/SLIMSE~1/server/Slim/Schema/Track.pm line 99)
frame 13: Slim::Schema::Track::artist (C:/PROGRA~1/SLIMSE~1/server/Slim/Plugin/AudioScrobbler/Plugin.pm line 560)
frame 14: Slim::Plugin::AudioScrobbler::Plugin::checkScrobbl e (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/Utils/Timers.pm line 198)
frame 15: (eval) (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/Utils/Timers.pm line 198)
frame 16: Slim::Utils::Timers::checkTimers (slimserver.pl line 528)
frame 17: main::idleStreams (C:/PROGRA~1/SLIMSE~1/server/Slim/Web/Template/Context.pm line 34)
frame 18: Slim::Web::Template::Context::process (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Template/Service.pm line 97)
frame 19: (eval) (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Template/Service.pm line 94)
frame 20: Template::Service::process (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Template.pm line 71)
frame 21: Template::process (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/Utils/MySQLHelper.pm line 185)
frame 22: Slim::Utils::MySQLHelper::createConfig (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/Utils/MySQLHelper.pm line 104)
frame 23: Slim::Utils::MySQLHelper::init (C:/PROGRA~1/SLIMSE~1/server/Slim/Schema/Storage.pm line 42)
frame 24: Slim::Schema::Storage::dbh (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/Schema.pm line 244)
frame 25: (eval) (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/Schema.pm line 244)
frame 26: Slim::Schema::disconnect (slimserver.pl line 959)
frame 27: main::cleanup (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/bootstrap.pm line 368)
frame 28: Slim::bootstrap::sigint (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/bootstrap.pm line 402)
frame 29: Slim::bootstrap::theEND (slimserver.pl line 996)
frame 30: main::END (slimserver.pl line 0)
frame 31: (eval) (slimserver.pl line 0)

[14:51:21.5007] Slim::Schema::Storage::throw_exception (67) Error: Error executing 'SELECT contributor.id, contributor.name, contributor.namesort, contributor.musicmagic_mixable, contributor.namesearch, contributor.musicbrainz_id FROM contributor_track me JOIN contributors contributor ON ( contributor.id = me.contributor ) WHERE ( ( ( role IN ( ? ) ) AND ( me.track = ? ) ) ) GROUP BY contributor.id ORDER BY role desc': DBD::mysql::st execute failed: MySQL server has gone away at C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 771.
[14:51:21.5160] Slim::Schema::Storage::throw_exception (67) Backtrace:

frame 0: Slim::Utils::Log::logBacktrace (C:/PROGRA~1/SLIMSE~1/server/Slim/Schema/Storage.pm line 67)
frame 1: Slim::Schema::Storage::throw_exception (C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 773)
frame 2: DBIx::Class::Storage::DBI::_execute (C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 826)
frame 3: DBIx::Class::Storage::DBI::_select (C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 852)
frame 4: DBIx::Class::Storage::DBI::select_single (C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/ResultSet.pm line 509)
frame 5: DBIx::Class::ResultSet::single (C:/PROGRA~1/SLIMSE~1/server/Slim/Schema/Track.pm line 99)
frame 6: Slim::Schema::Track::artist (C:/PROGRA~1/SLIMSE~1/server/Slim/Plugin/AudioScrobbler/Plugin.pm line 560)
frame 7: Slim::Plugin::AudioScrobbler::Plugin::checkScrobbl e (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/Utils/Timers.pm line 198)
frame 8: (eval) (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/Utils/Timers.pm line 198)
frame 9: Slim::Utils::Timers::checkTimers (slimserver.pl line 528)
frame 10: main::idleStreams (C:/PROGRA~1/SLIMSE~1/server/Slim/Web/Template/Context.pm line 34)
frame 11: Slim::Web::Template::Context::process (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Template/Service.pm line 97)
frame 12: (eval) (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Template/Service.pm line 94)
frame 13: Template::Service::process (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Template.pm line 71)
frame 14: Template::process (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/Utils/MySQLHelper.pm line 185)
frame 15: Slim::Utils::MySQLHelper::createConfig (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/Utils/MySQLHelper.pm line 104)
frame 16: Slim::Utils::MySQLHelper::init (C:/PROGRA~1/SLIMSE~1/server/Slim/Schema/Storage.pm line 42)
frame 17: Slim::Schema::Storage::dbh (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/Schema.pm line 244)
frame 18: (eval) (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/Schema.pm line 244)
frame 19: Slim::Schema::disconnect (slimserver.pl line 959)
frame 20: main::cleanup (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/bootstrap.pm line 368)
frame 21: Slim::bootstrap::sigint (/<C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\SQUEEZ~1.EXE>Slim/bootstrap.pm line 402)
frame 22: Slim::bootstrap::theEND (slimserver.pl line 996)
frame 23: main::END (slimserver.pl line 0)
frame 24: (eval) (slimserver.pl line 0)

[14:51:21.5220] Slim::Utils::Timers::checkTimers (200) Error: Timer failed: Carp::Clan::__ANON__(): Error executing 'SELECT contributor.id, contributor.name, contributor.namesort, contributor.musicmagic_mixable, contributor.namesearch, contributor.musicbrainz_id FROM contributor_track me JOIN contributors contributor ON ( contributor.id = me.contributor ) WHERE ( ( ( role IN ( ? ) ) AND ( me.track = ? ) ) ) GROUP BY contributor.id ORDER BY role desc': DBD::mysql::st execute failed: MySQL server has gone away at C:\PROGRA~1\SLIMSE~1\server\CPAN/DBIx/Class/Storage/DBI.pm line 771.
[14:51:22.6677] Slim::Utils::MySQLHelper::startServer (272) Error: Couldn't install MySQL as a service! Will run as a process!


TIA

auronthas
2007-12-24, 16:30
Can't browse SC UI page again. :(

Server.log is attached in bug report #6415 http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=6415.

Could it be error in cmdwrapper_Default file?

[08:03:13.1573] Slim::Web::HTTP::_generateContentFromFile (2226) Error: file error - parse error - cmdwrappers_Default line 39: unexpected token (&)
[% IF (levelName == 'album' || levelName == 'age') &amp;&amp; !(artwork &gt; 0) %]
[08:03:13.3151] Slim::Web::HTTP::_generateContentFromFile (2226) Error: file error - parse error - cmdwrappers_Default line 39: unexpected token (&)
[% IF (levelName == 'album' || levelName == 'age') &amp;&amp; !(artwork &gt; 0) %]
[08:03:15.7054] Slim::Web::HTTP::_generateContentFromFile (2226) Error: file error - parse error - cmdwrappers_Default line 39: unexpected token (&)
[% IF (levelName == 'album' || levelName == 'age') &amp;&amp; !(artwork &gt; 0) %]
[08:07:01.5806] Slim::Web::HTTP::_generateContentFromFile (2226) Error: file error - parse error - cmdwrappers_Default line 39: unexpected token (&)
[% IF (levelName == 'album' || levelName == 'age') &amp;&amp; !(artwork &gt; 0) %]
[08:07:01.6370] Slim::Web::HTTP::_generateContentFromFile (2226) Error: file error - parse error - cmdwrappers_Default line 39: unexpected token (&)
[% IF (levelName == 'album' || levelName == 'age') &amp;&amp; !(artwork &gt; 0) %]
[08:07:02.0911] Slim::Web::HTTP::_generateContentFromFile (2226) Error: file error - parse error - cmdwrappers_Default line 39: unexpected token (&)
[% IF (levelName == 'album' || levelName == 'age') &amp;&amp; !(artwork &gt; 0) %]

sleepysurf
2007-12-25, 08:21
FYI, I deleted my C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\SqueezeCenter directory, and then installed the latest 12/25 nightly, but still hanging.

mherger
2007-12-27, 01:02
> Where can i locate server.log?

It's in Documents & settings\all users\squeezecenter or similar (may vary depending on Windows version)

Michael

auronthas
2007-12-27, 01:17
> Where can i locate server.log?

It's in Documents & settings\all users\squeezecenter or similar (may vary depending on Windows version)

Michael

Mike, i found server.log in Programdata\slimserver\ on Window Vista. The other day my file/folder option was set to hidden.

Server.log is attached in bug report #6415 http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=6415

sleepysurf
2007-12-27, 16:07
FYI folks, I uninstalled SC altogether, and just reinstalled the 12/27 nightly... everything is working fine now. SC opens normally in IE 7.0 browser window, and I have full control access again from my PC. Fortunately, SC 7.0 has a cool feature(at least with WinXP), that PRESERVES the SqueezeCenter preferences (in Documents and Settings) even when SC is uninstalled, so you don't have to start from scratch with your settings. I suspect *MY* problem was a residual issue from an older nightly, and the fresh reinstall solved it.

auronthas
2007-12-28, 22:10
Hi all, everything is perfect now. Just to share: -

After clearing browser (IE7) cache, restarting PC, uninstalled previous nightly build (24/12), downloaded and installed latest nightly build 28/12 SC. I have mine all my previous setting, plugin back normal except Trackstat, after restoring my backup trackstat file, it works perfectly now.

auronthas
2008-01-01, 01:32
No problem loading SC web UI at http://127.0.0.1:9000 after installing, but after PC shutdown and restart, I unable to load SC web UI even my SC is running. My temporary solution is to reinstall SC to get back the page. I have posted this in bug 6415.

Thanks.

mherger
2008-01-02, 03:36
> No problem loading SC web UI at http://127.0.0.1:9000 after installing,
> but after PC shutdown and restart, I unable to load SC web UI even my
> SC is running. My temporary solution is to reinstall SC to get back the
> page. I have posted this in bug 6415.

I'm pretty sure this is not a bug but rather a caching issue or some rogue file: Before you re-install SC for the next time, please delete the SC cache folder completely. This will require a rescan. And are you sure you don't accidentally have two copies of SC running on your system? Is SC run as a service or application?

Michael

auronthas
2008-01-02, 06:48
I'm pretty sure this is not a bug but rather a caching issue or some rogue file: Before you re-install SC for the next time, please delete the SC cache folder completely.



I did clear/delete cache at ProgramData\SqueezeCenter\Cache before reinstall SC. But it revealed the same. Anyway, I would try again.



This will require a rescan.

Do you mean 'clear and rescan' music files?



And are you sure you don't accidentally have two copies of SC running on your system?

I am not sure, how to check if there are two version of SC running? In my Program files, there are SlimServer and SqueezeCenter directory, but the SC is installed at SlimServer directory, is it normal?



Is SC run as a service or application?

SC is automatically run at login, I believe SC is run as application not service.

graley
2008-01-02, 14:58
Clear the browser cache

auronthas
2008-01-02, 15:13
Clear the browser cache

03 Jan 2008 06:13
I did clear browser cache, clear/delete SC cache before reinstall.

Just a while ago,i try to do SqueezeCenter Startup Option, shutdown and restart PC, so far SC is working normally, before conclusion, I would monitor few more times (shutdown, restart) and report.

Thank you for great assistance.

03 Jan 2008 22:04
I just want to inform I have no problem so far running SC after setting SC startup option. (Third attempt).

auronthas
2008-01-05, 14:52
Even though I have set automatically run at login, i still facing blank web UI page ocassionally. Whenever I have this problem, i need to go to SqueezeCenter Starup Options, then only SC web UI can be loaded, it's tedious. Is it normal way handling this problem? Any better solution is appreciated.

mherger
2008-01-05, 16:18
> Even though I have set automatically run at login, i still facing blank

No, that's not normal. It's some issue with your system. Please contact
support.

Michael