PDA

View Full Version : Rescanning music library



sg60
2007-12-02, 20:30
Is it possible to automate the function of rescanning the music library for changes rather than having to initiate it manually? I thought this was available but I can't find this option anywhere? Also, does rescanning also look for new or changed .m3u play lists? I create these with another app and access them with Slim Server but I change the play lists frequently and want Slim Server to always have the most recent versions of everything. I don't use iTunes to manage my music. Thanks.

Mark Lanctot
2007-12-02, 21:15
Also, does rescanning also look for new or changed .m3u play lists? I create these with another app and access them with Slim Server but I change the play lists frequently and want Slim Server to always have the most recent versions of everything.

"Only rescan playlists" scan option. It's in the drop-down list.

Ben Sandee
2007-12-02, 22:08
On Dec 2, 2007 9:30 PM, sg60 <
sg60.30zxob1196652901 (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com> wrote:

>
> Is it possible to automate the function of rescanning the music library
> for changes rather than having to initiate it manually?


You can, there is a rescan music library plugin that can be scheduled to
perform a scan regularly. I do an automatic complete wipe/rescan every
night so that I catch any scanning issues that crop up in the beta.

Ben

JayNYC
2007-12-03, 00:35
is there a way to start a rescan from the remote control?

also, which is the plugin that offers scheduled rescans?

sg60
2007-12-03, 01:12
What is the name of that "rescan music library plugin"? I've looked for it but I can't find the one you're talking about.

sg60
2007-12-03, 02:13
Never mind, I found it. Didn't realize it was built-in. Thanks.

Ben Sandee
2007-12-03, 08:58
On Dec 3, 2007 1:35 AM, JayNYC <
JayNYC.31090n1196667601 (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com> wrote:

>
> is there a way to start a rescan from the remote control?


Yes, via the same plugin. I'm avoiding specifying exact verbage because
it's different depending on the SlimSever/SqueezeCenter version. Go to
plugins/extras -> Rescan Music Library -> Down arrow three times -> Hit play

Ben

ceejay
2007-12-03, 11:49
You can also run the scanner from the command line (and therefore from a script) if you want. I've built it into the script which copies files around my system at the end of the ripping process...

Ceejay