PDA

View Full Version : European power supply and plugs?



SlowhanD
2007-11-09, 03:25
Hi

Does anyone out there know if a squeezebox with European power-supply comes with plugs to all European countries (Denmark to be specific)?

Fast reply needed please!

Simon

mherger
2007-11-09, 04:56
> Does anyone out there know if a squeezebox with European power-supply
> comes with plugs to all European countries (Denmark to be specific)?

It comes with type C:
http://en.wikipedia.org/wiki/Domestic_AC_power_plugs_and_sockets

Michael

Squid
2007-11-09, 07:28
>
It comes with type C:
http://en.wikipedia.org/wiki/Domestic_AC_power_plugs_and_sockets


The flat one (CEE 7/16) or the round one (CEE 7/17) ?

mherger
2007-11-09, 07:55
>> It comes with type C:
>> http://en.wikipedia.org/wiki/Domestic_AC_power_plugs_and_sockets
>
> The flat one (CEE 7/16) or the round one (CEE 7/17) ?

CEE 7/16 I'd say. Please note that it's a "block" type of power supply, with the plug integrated. There's no cable.

Michael

dcote
2007-11-14, 01:35
hi! posting from germany: mine came with the "flat", two-pin type CEE 7/16. it is a fixed part of the power supply. also known as the "euro plug".

if that wont work for you in DK, simply buy a replacement power supply @ 5V DC, 2A or even more low-cost, go to your local media markt and buy a travel adapter.

KoxxBoxx
2007-11-14, 13:37
Bought mine a couple of months ago from the Logitech webstore and it came with two plugs/adaptors that slide onto the power supply - one for European sockets and one for the UK (I think).

Don't know if I am allowed to link directly to specific resellers of the SB, but Danish based StreamTech sells a "Squeezebox v3 PowerPack" which comes with a linear 5V/4A power supply for 2495 DKK (335 Euro). 100 DKK more than the SB3 with standard PSU.

http://www.streamtech.dk/netvaerksafspillere-audio-35/squeezebox-v3-powerpack-128.html

KBP
2007-12-06, 08:05
Can I use a SB3 that have been delivered with an US powersupply, with a european powersupply instead?

I've got a friend from the US, who wants to sell his SB3.

radish
2007-12-06, 08:13
Yes, the SB3 itself is identical, you'll just need to get a suitable adapter.

KBP
2007-12-06, 10:18
Yes, the SB3 itself is identical, you'll just need to get a suitable adapter.

Great, thanks!