PDA

View Full Version : poor WAV performance on Speedstream wireless, ok on Linksys ?



Paul Cracknell
2004-01-21, 10:15
Dean/SlimDevices,

do you have any suggestions regarding the unuseable
wireless performance I described ? (vol 3., issue 50)

Thanks,

Paul.

Paul wrote on Date: Sun, 18 Jan 2004 13:36:27 -0800
From: "Paul" <PaulCracknell (AT) yahoo (DOT) com>
To: discuss (AT) lists (DOT) slimdevices.com
Subject: [slim] WAVs : Squeeze good on wired network,
very poor on Speedstream wireless


Dean,

setup is thus :

(cut out description from vol3. issue 50)


__________________________________
Do you Yahoo!?
Yahoo! Hotjobs: Enter the "Signing Bonus" Sweepstakes
http://hotjobs.sweepstakes.yahoo.com/signingbonus

dean
2004-01-21, 12:26
Hi Paul,

I posted this:

From: dean (AT) slimdevices (DOT) com
Subject: Re: [slim] Discuss Digest, Vol 3, Issue 45
Date: January 18, 2004 6:49:19 AM PST
To: discuss (AT) lists (DOT) slimdevices.com
Reply-To: discuss (AT) lists (DOT) slimdevices.com

It sounds like the Speedstream just can't sustain a high enough data
rate for wireless connections. I'd check with the manufacturer and
see if they have a firmware update.

Apart from that, it sounds like the WAP is a better solution.

-dean

On Jan 17, 2004, at 9:56 PM, Paul wrote:

> Further to my email earlier today. I have now tried the Squeezebox in
> wireless
> on two different wireless access point.
>
> 1) Speedstream SS2624, channel 11, WEP 128 bit, 35-40% signal level
> 2) Linksys WAP 11 v2.2, channel 11, WEP 128 bit, 35-40% signal level
>
> Both are playing the same WAV connected to the same Slimserver on the
> wired network.
>
> 1) gives terrible performance. At most 1 sec. of sound, then 1-2
> seconds of silence.
> 2) works just fine !
>
> Anyone have any ideas what is happening here ? For reference, the
> Speedstream is
> my usual router and access point and works just fine serving up
> wireless internet to my iBook,
> file shares to my Apple iDisk and internal network file shares.
>
> (I have movie files with audio of the two situations available if
> useful for debug, 3MB apiece)
>
> Cheers for any help,
>
> PC
>
>
>
> On Saturday, January 17, 2004, at 07:15 PM, Paul wrote:
>
>> Paul Cracknell wrote :
>>> Also, I am struggling to get WAV playback to work over wireless. It
>>> works just fine
>>> on a wired link, but when operating on wireless the Squeezebox plays
>>> about 1-2 seconds,
>>> goes silent for 1 second, then another 1-2 seconds of music. Signal
>>> strength around 40%.
>>
>> >I'm not really sure what could be up there. Even with only 40% you
>> should get
>> >ONE good stream. There was a firmware upgrade in the last few days
>> that would
>> >have some with that nightly build. Have you upgraded yet? press
>> and hold
>> >brightness and wait until it says the upload has begun.
>> >
>> >cheers,
>> >kdf
>>
>>
>> I tried two things :
>>
>> 1) updated the firmware; no change in performance.
>> 2) moved the wireless basestation/router to within 6 ft of the
>> Squeeze. Signal strength
>> was now 92%. The exact same symptoms were evident. Again, wired
>> link works very
>> well; wireless works on MP3/AAC. Wireless fails on WAVs.
>>
>> Any further suggestions ?
>>
>
>