PDA

View Full Version : Press and Hold BRIGHTNESS to begin



jezbo
2007-08-21, 14:19
Seems I'm forced to do a firmware upgrade to my Squeezebox (with the above prompt) every few days, when I connect to a slimserver. Is this normal? It's bl**dy annoying! I connect to up to 3 different slimservers, could each one be forcing an overwrite of the last? Why would they want different versions?

byKnight
2007-08-21, 14:37
Seems I'm forced to do a firmware upgrade to my Squeezebox (with the above prompt) every few days, when I connect to a slimserver. Is this normal? It's bl**dy annoying! I connect to up to 3 different slimservers, could each one be forcing an overwrite of the last? Why would they want different versions?
Most likely because your different SlimServers are running different versions.

kdf
2007-08-21, 15:25
Quoting jezbo <jezbo.2vopnb1187731201 (AT) no-mx (DOT) forums.slimdevices.com>:
Why
> would they want different versions?
>
The player firmware contains code to handle the player side of the
slimproto communications protocol. The server software handles the
server side. As features of the server often require changes to some
elements of this protocol, the firmware version required is tied to
the server version used. If you run different versions of the server,
you will be prompted to "upgrade" as long as the firmware versions are
different. You can bypass this, but there is no guarantee that your
players will work if the firmware is not the one included with that
version of slimserver.

This thread mentions a method that you can use to do the bypass.
http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=35664

-kdf

jezbo
2007-08-21, 15:44
I have two laptops running slimserver 6.5.4, and a QNAP TS-101 NAS box running SS 6.5.1 - I can't find a way (yet) to upgrade this to 6.5.4, I dont think it's been made available by the QNAP people. So that's why I have a version mismatch. I'll try the bypass tho - thanks.