PDA

View Full Version : Transcoding FLAC?



Christopher Farley
2004-01-12, 21:35
Can the recent nightlies of the slimserver be set up to do FLAC
transcoding?

--
Christopher Farley
www.northernbrewer.com

Christopher Farley
2004-01-12, 22:24
Christopher Farley (chris (AT) northernbrewer (DOT) com) wrote:

> Can the recent nightlies of the slimserver be set up to do FLAC
> transcoding?

Sorry, to be more specific: how can I send an MP3 stream to the
Squeezebox instead of a raw PCM stream when I play .FLAC files?

--
Christopher Farley
www.northernbrewer.com

dean
2004-01-12, 22:39
You'll need to edit the convert.conf file and remove the two lines:

flc wav squeezebox *
$flac$ -dcs --force-raw-format --endian=little --sign=signed $FILE$

Then it will use the default settings that are also used for SLIMP3 for
conversion...

You'll also need to have flac and lame installed.

-dean


On Jan 12, 2004, at 9:24 PM, Christopher Farley wrote:

> Christopher Farley (chris (AT) northernbrewer (DOT) com) wrote:
>
>> Can the recent nightlies of the slimserver be set up to do FLAC
>> transcoding?
>
> Sorry, to be more specific: how can I send an MP3 stream to the
> Squeezebox instead of a raw PCM stream when I play .FLAC files?
>
> --
> Christopher Farley
> www.northernbrewer.com
>