PDA

View Full Version : wireless connection very intermittent



Peter Michelson
2004-01-05, 20:46
Kevin,

Thanks for your reply and ideas.

I am unaware of any software I have running on the server that is hosting
the Slim Server software. I am running an apache web server and a mail
server, but no firewall software. My router (SMC Barricade) serves as the
firewall. I have specified under the wireless router's "virtual server"
settings to allow both the computer running the slim server software and the
squeezebox itself to receive messages over the ports designated in the
instruction manual.

Again, I think it is key that I have been able to perform every function on
the squeezebox EXCEPT playing music. When I hit play, it always reports
losing contact with the slim server.

I downloaded the nightly build as you suggested. When I rebooted the
squeezebox, it asked my to update the firmware, which I did (connected
directly by ethernet). However, there was no improvement in wireless
functionality. When I set up networking anew in the squeezebox and arrived
at the stage where it looks for Slim Server software, I received the
following error:

Can't allocate netpages for DLL: 4

What's next?

Thanks,
Peter


>From: Kevin Pearsall <support (AT) slimdevices (DOT) com>
>To: "Peter Michelson" <pete77r (AT) hotmail (DOT) com>
>Subject: wireless connection very intermittent
>Date: Mon, 5 Jan 2004 11:18:47 -0800
>
>Peter,
>
>Is it possible that the server you have Slim Server running on may have
>internet security software that's periodically shutting down the socket?
>
>Also, would it be possible for you to try the latest nightly build and see
>if the situation improves?
>
>You can download it from:
>http://www.slimdevices.com/downloads/nightly/latest/
>
>Thanks,
>Kevin P.
>
>On Jan 3, 2004, at 12:59 PM, Peter Michelson wrote:
>
>>Follow-up...
>>
>>With some persistence, I was able to get enough connect time to navigate
>>to the signal strength display. When the squeezebox is sitting on top of
>>the wireless router, the signal strength is 92%. However, after a few
>>seconds of reporting 92%, it reports that it has lost contact with the
>>slim server software. 4 or 5 feet away, I was able to get additional
>>readings ranging from 62% to 92%, but always losing contact after a few
>>seconds.
>>
>>This is clearly not just a matter of antenna orientation, but I am
>>perplexed as to what could be the problem. Any suggestions?
>>
>>Thanks.
>>
>>
>>>From: Kevin Pearsall <support (AT) slimdevices (DOT) com>
>>>To: "Peter Michelson" <pete77r (AT) hotmail (DOT) com>
>>>Subject: wireless connection very intermittent
>>>Date: Fri, 2 Jan 2004 13:57:35 -0800
>>>
>>>Peter,
>>>
>>>You can check the signal strength in Settings -> Information -> Player
>>>Information -> Wireless Signal Strength from the player UI.
>>>
>>>So just get that screen up and try arranging the antenna differently...
>>>
>>>Regards,
>>>Kevin P.
>>>
>>>On Jan 2, 2004, at 11:44 AM, Peter Michelson wrote:
>>>
>>>>Hello. Thanks for your reply!
>>>>
>>>>That is exactly the error message I received ("can't alloc netpages for
>>>>dll:4").
>>>>
>>>>How does one check the wireless signal strength in the player?
>>>>
>>>>As I mentioned, even if the player is sitting literally on top of the
>>>>wireless router, I get the same results. If I put the player
>>>>downstairs, it still seems to be able to show the correct time, which I
>>>>assume it derives from the server.
>>>>
>>>>Would it make sense to open up the box and make sure the connect between
>>>>the wireless antenna jack and circuit board is intact? Would that void
>>>>the warranty?
>>>>
>>>>Thanks again.
>>>>-P
>>>>
>>>>>From: Kevin Pearsall <support (AT) slimdevices (DOT) com>
>>>>>To: "Peter Michelson" <pete77r (AT) hotmail (DOT) com>
>>>>>Subject: wireless connection very intermittent
>>>>>Date: Fri, 2 Jan 2004 09:42:15 -0800
>>>>>
>>>>>Peter,
>>>>>
>>>>>Did it say something like, "can't alloc netpages for dll:4"?
>>>>>
>>>>>We've seen that particular error in certain configurations when there
>>>>>is pretty heavy wireless traffic. It seems to happen when the network
>>>>>buffer gets filled before setup is completed. But if you're able to
>>>>>connect, I suspect this particular error should not be a problem for
>>>>>you.
>>>>>
>>>>>Regarding the other error message, "lost contact with slim server",
>>>>>what I'd recommend doing is checking the wireless signal strength in
>>>>>the player. You may be able to boost the signal strength by
>>>>>reorienting the antenna on the player. You should be able to minimize
>>>>>that message this way...
>>>>>
>>>>>Regards,
>>>>>Kevin P.
>>>>>
>>>>>On Dec 31, 2003, at 11:57 AM, Peter Michelson wrote:
>>>>>
>>>>>>Hello. I just received my Squeezebox. No matter what I try, I seem
>>>>>>to get a very spotty connection and have yet to hear any music. Here
>>>>>>is my
>>>>>>configuration:
>>>>>>
>>>>>>Win2K
>>>>>>SMC Barricade Wireless Router with WEP 128-bit encryption enabled
>>>>>>SlimServer 5.0.1
>>>>>>
>>>>>>The main error message I get is:
>>>>>>"Problem: Lost contact with Slim Server. Check that the software is
>>>>>>running."
>>>>>>
>>>>>>I have occasionally also gotten a cryptic error message (which I can't
>>>>>>remember) with "4" at the end of it.
>>>>>>
>>>>>>I have had a connection long enough to select a song and play it using
>>>>>>the
>>>>>>squeezebox, but even though it appears to be playing in the slim
>>>>>>server, the
>>>>>>time doesn't change on the squeezebox and I usually get the above
>>>>>>error
>>>>>>message right away.
>>>>>>
>>>>>>Networking seems to be set up correctly as evidenced by the ability of
>>>>>>the
>>>>>>squeezebox to obtain an IP address automatically from DHCP
>>>>>>(intermittently).
>>>>>> Disabling WEP encryption has no effect. The proximity to the
>>>>>>wireless
>>>>>>router also does not seem to be a factor as I have them sitting right
>>>>>>next
>>>>>>to each other. The wireless router has no problem communicating with
>>>>>>other
>>>>>>wireless devices located several rooms away.
>>>>>>
>>>>>>At first I thought maybe I just got a defective unit with a bad
>>>>>>wireless
>>>>>>transceiver, but the squeezebox is still able to establish a
>>>>>>connection and
>>>>>>obtain an IP address from several rooms away.
>>>>>>
>>>>>>I just tried connecting it directly to the ethernet and that works.
>>>>>>However,
>>>>>>since it's intended use is in another room far from any ethernet
>>>>>>connection,
>>>>>>I would like to use the wireless capability. Any suggestions on how
>>>>>>to get
>>>>>>that working? Thanks!
>>>>>>
>>>>>>