PDA

View Full Version : AAC dropout issues on OSX server with Squeezebox



Tony Lopez
2004-01-02, 18:01
I recently started encountering dropouts on every AAC file that I listen
to via my squeezebox. It happens a few seconds into the song, and then
after about 5-10 seconds it picks up again. The squeezebox quits sending
a signal to my pre-amp during the outage. I was looking at the activity
monitor and cpu usage seems to be pegging during the AAC playback.



This is not happening on mp3s or on streaming radio formats.



Most of my music is encoded into AAC's so this basically has rendered my
Squeezebox unusable.



Details on my setup.

OSX: 10.3

500mhz g3, 512mb ram

Slimserver software: 5.0.1

Itunes Lame encoder: 2.0.5





Please help, thanks.



/t

dean
2004-01-02, 18:25
Tony,

Try updating to the latest pre-release version of the slimserver:

http://www.slimdevices.com/downloads/nightly/latest

And let us know if that works better for you.

-dean

On Jan 2, 2004, at 5:01 PM, Tony Lopez wrote:

> I recently started encountering dropouts on every AAC file that I
> listen to via my squeezebox. It happens a few seconds into the song,
> and then after about 5-10 seconds it picks up again. The squeezebox
> quits sending a signal to my pre-amp during the outage. I was looking
> at the activity monitor and cpu usage seems to be pegging during the
> AAC playback.
>
>
>
> This is not happening on mp3s or on streaming radio formats.
>
>
>
> Most of my music is encoded into AAC’s so this basically has rendered
> my Squeezebox unusable.
>
>
>
> Details on my setup…
>
> OSX: 10.3
>
> 500mhz g3, 512mb ram
>
> Slimserver software: 5.0.1
>
> Itunes Lame encoder: 2.0.5
>
>
>
>
>
> Please help, thanks.
>
>
>
> /t
>
>
>