PDA

View Full Version : trouble shooting radio



Stuart Cooper
2003-12-29, 10:59
I am also still experiencing stuttering internet radio stations with
Slimp3 and Squeezebox as at the 28/12 build.

Slimp3 x 2 and Squeezebox are all hard-wired.

Stuart.

-----Original Message-----
From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
[mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of KAM
Sent: 29 December 2003 17:48
To: discuss (AT) lists (DOT) slimdevices.com
Subject: [slim] trouble shooting radio


The setup:
Windows XP - 600 MHz PC.
NIC card is 3COM 10/100 (3C905C-TX) Driver 4.31.0.0 8/13/2002 One
SLIMP3 on a Linksys WET11 One Squeezebox Linksys BEFW11S4 V2/V3.
Firmware: 1.45 Feb 28 2003 128-Bit WEP Slim Server V5.0.3 Nightly
Build from 12/27

The Problem:
Playing back MP3 files works great. Also, the V5.0.3 fixed the "Losing
beginning of track" problem mentioned elsewhere.
But playback of radio stations either via Winamp/Shoutcast or directly
from the stations that support mp3 streaming sounds terrible on the
Squeezebox; the sound stutters rapidly in bursts every few seconds. When
playback is started, it runs ok for about 10 or 15 seconds and then
starts the stuttering and stays like this from then on.

The SLIMP3 plays the same stream flawlessly. But if I synchronize the
Squeezebox and the SLIMP3 then they both stutter. If I then
unsynchronize them and return to playing the same stream on them
individually then the SLIMP3 returns to normal while the Squeezebox
continues to stutter.

The V5.0.3 buffer display feature is enabled and shows the buffer to be
always full.