PDA

View Full Version : "Powered offf" screen saver suddenly stopped working



lemmy999
2007-01-23, 22:24
I have the powered off screen saver set to "Date and Time". It has worked perfectly during the previous month that I have owned the Squeeze Box. Last week I upgraded SS to 6.5.1 and it continued to work. Today I unplugged the Sq. Box and took it downstairs. Time still worked when powered off. Then I unplugged and brought it upstairs where it normally stays and the off screen is totally blank. The "when not playing" screen saver still works fine and I can change it in SS and see it change on the player. But when the player is off...nothing. I have unplugged and repluged several times and every time it is the same. I get the Slim Devices and Squeeze Box logos, then says connecting to server, then it shuts off. Any idea what could cause this? Thanks.

azinck3
2007-01-23, 22:38
I have the powered off screen saver set to "Date and Time". It has worked perfectly during the previous month that I have owned the Squeeze Box. Last week I upgraded SS to 6.5.1 and it continued to work. Today I unplugged the Sq. Box and took it downstairs. Time still worked when powered off. Then I unplugged and brought it upstairs where it normally stays and the off screen is totally blank. The "when not playing" screen saver still works fine and I can change it in SS and see it change on the player. But when the player is off...nothing. I have unplugged and repluged several times and every time it is the same. I get the Slim Devices and Squeeze Box logos, then says connecting to server, then it shuts off. Any idea what could cause this? Thanks.

Try pressing the "brightness" button...:)

lemmy999
2007-01-23, 22:51
Try pressing the "brightness" button...:)

I feel like an idiot......thanks!

peter
2007-01-24, 02:01
lemmy999 wrote:
> azinck3;173574 Wrote:
>
>> Try pressing the "brightness" button...:)
>>
>
> I feel like an idiot......thanks!
>
>

Don't worry, we all felt like idiots... ;)

This happens a lot and if something like this goes wrong so often it's
time to consider the possibility that the software usability design is
at fault. I'm sure the SD support desk gets a lot of calls because of
the brightness button. How about a nice and bright message showing just
after the SB boots and switches to the black screensaver that says
"Warning: Screensaver brightness is set to 0" or something in that manner?

I'm a seasoned user and that would've saved me at least half an hour in
the past. Multiply that by the number of SD users and add the number of
support calls, mails and forum threads wasted on this and you'll
probably find it's worth it...

Regards,
Peter

snarlydwarf
2007-01-24, 08:54
This happens a lot and if something like this goes wrong so often it's
time to consider the possibility that the software usability design is
at fault. I'm sure the SD support desk gets a lot of calls because of
the brightness button. How about a nice and bright message showing just
after the SB boots and switches to the black screensaver that says
"Warning: Screensaver brightness is set to 0" or something in that manner?


Because the bright light could wake someone 3 miles away and that is the stuff of lawsuits....?