PDA

View Full Version : Slimserver on Linkstation Pro?



niko
2006-12-05, 02:31
Has someone managed to put Slimserver 6.5 on Linkstation Pro (http://linkstationwiki.net/index.php?title=Information/LSPROOverview)?

According to specs LS Pro seems to be faster than LS2 (PPC or MIPS) versions and the price is not too bad.

niko
2006-12-07, 02:18
Ok, no-one running Slimserver on Linkstation Pro?

Let's put it this way. Does anyone know any reasons why it is not possible to run Slimserver on LS Pro? I should be able to open its OS (http://forum.linkstationwiki.net/index.php?action=vtopic&forum=16).
And there are arm ports of perl and MySQL. Any other issues?

Niko

bpa
2006-12-07, 02:48
The simples route and the one with greatest support would be to get an optware environment on the LSpro ( http://www.nslu2-linux.org/wiki/Optware/HomePage ). This would give you access to the package manager IPKG and a cross development environment which has many packages already ported including perl. I am in the process of completing IPKGs for SS 6.3.1 and 6.5.x using optware on the Freecom FSG3 which should be re-usable to build SS packages for other optware ARM based systems

The supported platforms for optware are
http://www.nslu2-linux.org/wiki/Optware/Platforms

There has been a flag raised within the LSpro group about optware -(see near bottom of this page)
http://linkstationwiki.net/index.php?title=LS-GL_Custom_Firmware_Development

The LSpro is based on a similar chipset to the Maxtor Shared Storage II (MSS) and I think there has been some work done getting optware on the MSS. For you, the issue is to get an optware environment onto the LSpro - the optware group will give help but only a user with a LSpro can do it.

livelock
2007-03-04, 15:08
I did it, the key issue was replacing mysql with a self-compiled binary, see my other posts.