PDA

View Full Version : Say it A'int so Slimp3!!



thepainter
2006-12-01, 07:21
My slimp3 has been stellar ever since I first got it way back when. I turned it on to one of my playlists the other day and walked away when I returned I saw a bunch of 'gobbledegook' scrolling across the screen (music still playing). I thought that was odd so I did a reset (pulled the plug) and got back to the Time/Date screen so I thought no problem. Started a different playlist and the same thing happened again. I'm running 6.5.1, firmware 2.2 - I have two other SB2's and no problems there. I still get the Time/Date when I do a reset but get the mumbled screen when playing. Any suggestions? Is my screen gone?....Say it A'int so......

slimpy
2006-12-01, 07:36
If it still displays date/time correctly the screen isn't gone.
Are you sure the firmware on the slimp3 is 2.2? It is 2.3 on mine and it has been for quite a while.
Try an upgrade of the firmware. There's an updater program for slimp3 here http://www.slimdevices.com/downloads/firmware/2.3/

-s.

fcm4711
2006-12-01, 07:52
Hi there

There is a connector between the main and the display board and over time it is possible the connection gets weaker because of slight oxidation, causing the display to show glibberish.
It might help taking SLIMP3 apart, separate main and display board, clean the connection and put it back together.

Cheers
Felix

thepainter
2006-12-01, 08:17
Slimdevices community ROCKS...... in less than 15min I'm back up and running.......wait , maybe I spoke too soon I just saw some 'gibberish' run across the screen but now it's back to normal. I've upgraded the firmware and now I'll do a good cleaning. It looks like that maybe the problem. But like I said once again the slim community comes through.

THANKS

James Dunn
2006-12-01, 13:49
Hi,

I've had this situation in the past but I can't remember the fix.
It doesn't sound like your display has gone wrong though.... your date/time
wouldn't work if this was the case.

The Slimp3 display is driven from the server and I'd have thought this is
the most likely area where the problem lies. Try re-installing it.

However, it might be a corrupt slimp3 firmware issue or "sticky bit" causing
the characters displayed to be corrupted.

You might want to try upgrading to firmware 2.3 - the last one released.
This release is not designed to fix your issue but it might fix corrupt
firmware. The upgrade code is no longer supplied in the bundle but it
should be in old distros if you look through the archive to around version
3.

Cheers,

James

-----Original Message-----
From: discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com
[mailto:discuss-bounces (AT) lists (DOT) slimdevices.com] On Behalf Of thepainter
Sent: 01 December 2006 14:21
To: discuss (AT) lists (DOT) slimdevices.com
Subject: [slim] Say it A'int so Slimp3!!


My slimp3 has been stellar ever since I first got it way back when. I
turned it on to one of my playlists the other day and walked away when
I returned I saw a bunch of 'gobbledegook' scrolling across the screen
(music still playing). I thought that was odd so I did a reset (pulled
the plug) and got back to the Time/Date screen so I thought no
problem. Started a different playlist and the same thing happened
again. I'm running 6.5.1, firmware 2.2 - I have two other SB2's and no
problems there. I still get the Time/Date when I do a reset but get the
mumbled screen when playing. Any suggestions? Is my screen gone?....Say
it A'int so......


--
thepainter
------------------------------------------------------------------------
thepainter's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=3437
View this thread: http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=30199