PDA

View Full Version : linkstation transfer



swet
2006-11-10, 02:09
Hi all

I've just bought a 300gb linkstation(HS-DGL635...firmware 1.49) and plan to try and get slimserver running on it. At the moment I am copying my library from my maxtor onetouch and it seems to be taking an age, i.e so far 35gb in 12 hours, another 200 to go.

Can anybody tell me if this is normal transfer speed to LS?

Also, I have got hold of the firmware 1.45 to enable the telnet connection for loading SS but I dont want to procede until I've got a copy of 1.49 as backup.

Can anybody tell me where I might get 1.49 in a standard flash format.

Regards

Ed

stevos
2006-11-10, 05:44
Its available from linkstations (buffalo's) website.

With a 100mbits per second connection (lan 100/10) you should be getting 12.5meg bytes a second or 80 seconds per gig.

More likely you have a 10mbits connection so should get 1.25megs per second or 800 seconds (13.33 minutes) per gig.

Something does sound quite right with your figures.

swet
2006-11-10, 07:34
Hi Stevos

I am using 100mbits which is confirmed by task manager networking screen, but its only 6% utilised. Its a standard explorer copy with nothing else running in the machine.....I don't understand it at all, its now been running for 18 hours and transferred 44gb.

I did read somewhere(I think the linkstation forum) that somebody else reported this occurring, but there was no response to the post.

Regarding the firmware...I can only find a link to GPL source(unsupported) on the Buffalo site, and this link doesnt seem to work.


Regards

Ed

stevos
2006-11-10, 09:06
I believe i have it on my computer at home, i will check tonight.

I guess if your two harddisks are both lan based then the lan will speed will be divided between the 2 disks.

The process is really simple and really hard to mess up, even how hard i have tried i still have a fully working machine.

If you need any advice let me know and i can chat you though it via msn or yahoo messenger or something similar.

swet
2006-11-10, 09:58
Hi Stevos

Thanks for the offer...I have now found 1.49 via a link on the linkstation forum.....it doesnt seem to be advertised on the buffalo site.....

As soon as this file transfer finishes(sometime on monday perhaps) I will attempt to flash openlink(51b) and proceed from there......

many thanks

Ed

swet
2006-11-17, 09:49
Yippeee ! success!!!

finally got 6.2.2 running on an HS Linkstation. It seems to respond quicker than on the pc.

Respect to the guys on the linkstationwiki forum...they are brilliant!

Ed

dborn
2006-11-17, 12:27
With a 100mbits per second connection (lan 100/10) you should be getting 12.5meg bytes a second or 80 seconds per gig.

The linkstation has a transfer rate of 5-6 MB/s on a 100mbit/s connection.

Daniel