PDA

View Full Version : Compilation albums problem since v 6.3 and in 6.5



gorgenyi
2006-10-01, 03:16
Iím not sure whether itís actually my setup / os problem or bug. Since v 6.3 I have an issue with compilation albums. In most cases they are no longer kept as a single entity by slim server when scanned but completely randomly, are split into many albums. Each listing holing 1 or many songs under them.

Does any one else has this problem?

Itís been absolutely fine until v.6.3, 6.3 was a lot less responsive then previous versions, 6.5 is very quick, but this problem remains.

I have no add ins, using win xp pro, Pentium 4, 2.5GH, 2 gig ram.

ModelCitizen
2006-10-01, 04:26
Iím not sure whether itís actually my setup / os problem or bug. Since v 6.3 I have an issue with compilation albums. In most cases they are no longer kept as a single entity by slim server when scanned but completely randomly, are split into many albums. Each listing holing 1 or many songs under them.
Does any one else has this problem?
Itís been absolutely fine until v.6.3, 6.3 was a lot less responsive then previous versions, 6.5 is very quick, but this problem remains.
I have no add ins, using win xp pro, Pentium 4, 2.5GH, 2 gig ram.
There is lots of info about this on the forum. My compilations broke first on 6.3 (as did many other peoples). The cure is to add the custom tag COMPILATION with a value of 1 to all songs in compilations (this took me only a minute or two to achieve using Foobar2000). Also ensure that under Server Settings/Behaviour/COMPILATIONS that you have "Group compilation albums together" selected.
MC