PDA

View Full Version : Switch Wireless to Wire Network.



rocky2889
2006-08-19, 16:18
Last two weeks, I constantly get music dropout I assumed is wireless related. The server and everything has not changed since then around 3 months.

I plan to drop the wireless connection all together since is only around 10 feet wire run. My question is there anything I have to set to use the ethernet?

Thanks

Rocky

Mark Lanctot
2006-08-19, 17:38
No, just plug in the Ethernet cable.

Either power-cycle the SB to get to the network setup menu or press left on the remote for 5 seconds. Select "Set up networking" then "Connect to an ethernet network". Then just specify IP address settings like before and go.

Kevin O. Lepard
2006-08-19, 19:28
>I plan to drop the wireless connection all together since is only
>around 10 feet wire run. My question is there anything I have to set to
>use the ethernet?

Nothing too complicated. Since you have wireless I'm assuming you're
running a wireless router. All you'll need to do is run an ethernet
cable from the router to the squeezebox.

Kevin
--
Kevin O. Lepard

Happiness is being 100% Microsoft free.

wireless200
2007-09-03, 17:17
>[...]
Happiness is being 100% Microsoft free.

What OS are you running Slimserver on? Have you got any of the 3rd party plug-in's working? I'm interested in dropping MS and using Ubuntu but was wondering if, say, the Sirius plugin will work.

regards, David

Mark Lanctot
2007-09-03, 20:40
As plugins are written in perl, they should work on any platform.