PDA

View Full Version : SlimServer 6.2.2 horror - move to beta or back to 6.2.1?



Pétur
2006-05-14, 03:22
Since I upgraded to 6.2.2 my music setup hasn't been the same anymore. 3 server crashes (one forced me to reboot windows as slimserver started eating all memory). And now very buggy playlist behaviour joined the club: all tracks are shown *twice* in the list but only play once (thank god), and current song is no longer in sync with what's actually playing.

Are these things better in the latest beta or shall I just go back to 6.2.1 and stick with it for the rest of my life?

Beancounter
2006-05-14, 05:58
I was having a few problems (none of the ones you had though) with 6.2.2 this morning and went back to 6.2.1 and all is well once again.

dean
2006-05-14, 09:24
We'd really like to get to the bottom of these issues and get them
fixed for the upcoming 6.3 release. A number of bugs have already
been fixed in the 6.3 nightlies.

Please do try the 6.3 pre-release version. If you are still having
problems, please post them to the Beta forum and/or file bugs on
bugs.slimdevices.com

Thanks!

-dean

On May 14, 2006, at 3:22 AM, Pétur wrote:

>
> Since I upgraded to 6.2.2 my music setup hasn't been the same
> anymore. 3
> server crashes (one forced me to reboot windows as slimserver started
> eating all memory). And now very buggy playlist behaviour joined the
> club: all tracks are shown *twice* in the list but only play once
> (thank god), and current song is no longer in sync with what's
> actually
> playing.
>
> Are these things better in the latest beta or shall I just go back to
> 6.2.1 and stick with it for the rest of my life?
>
>
> --
> Pétur
> ----------------------------------------------------------------------
> --
> Pétur's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=363
> View this thread: http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=23886
>
>

Pétur
2006-05-15, 10:32
OK, will try 6.3 because you ask it so nicely ;)

Pétur
2006-05-15, 12:28
Running 6.3.x

I've discovered why all tracks were shown twice in the playlist: they existed twice in the albums... Am having a full rescan and so far it looks ok.

Pétur
2006-05-22, 04:18
6.3.x running very stable so far... much better than 6.2.2!

simonjedrake
2006-05-23, 06:01
I have been an avid user of Slimserver for almost 2 years, but my recent upgrade from 6.1 to 6.2.2 has caused my "itunes" playlists to lose their contents, even though the playlist names are still visible on my SB v3.
No amount of rescans etc brings the playlist contents to life.
Nothing else has changed or been upgraded during the upgrade process.

Any ideas?

jodrell
2006-05-25, 14:12
I've seen the same behaviour, and nothing was improved by jumping all the way up to 6.5 instead. I'm going to try and downgrade to a nightly build of 6.3 and see if that fix's things

Siduhe
2006-05-25, 14:30
jodrell, If you upgrade / downgrade to / from 6.5 to any other version - it is worth deleting your database slimserversql.db file entirely before doing the upgrade / downgrade.

For what it's worth, I'm very happy with 6.3 currently (although it's still pre-release).

jodrell
2006-05-25, 14:40
erm, tried the up/downgrade with no joy (6.3 stays up for about 30 seconds before going away again) . . . where do I find the slimserversql.db so that I can delete it?? I'm running it on OSX

Siduhe
2006-05-25, 14:48
That sounds pretty much like the problem I had until I deleted the db. The build of the database is very different between 6.2/3 and 6.5 branches.

See the 6th or 7th post in this thread for details relevant to mac setup.

http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=22543&highlight=slimserversql.db

jodrell
2006-05-27, 02:05
Thanks, after several un/reinstalls I've managed to get 6.5 working - however I've still got my original problem which caused me to upgrade in the first place . . . SlimServer isn't picking up any of my iTunes playlists.

Siduhe
2006-05-27, 05:16
Have you tried the suggestion in the wiki ?

http://wiki.slimdevices.com/index.cgi?BeginnersGuideToiTunes

or this:

http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=23847&highlight=itunes+playlist

jodrell
2006-05-29, 08:05
I've taken a look over both of those pages but it's not quite what I'm seeing . . . my iTunes library has about 10 playlists in it but SlimServer doesn't seem to be seeing any of them - I have no playlists showing on the Squeezebox or on the web interface (as opposed to people having empty playlists)

I've tried several settings on the iTunes page on the Server settings where you can set the location of the Library.xml file or the location on the music itself but no joy from any of them.