PDA

View Full Version : RSS Plugin "Failed to retrieve RSS feed"



lordypieman
2006-03-25, 04:49
Can anyone help me with this problem? I have just upgraded slimserver from 6.1 to 6.2.1 and everything is peachy apart from *some* of the RSS feeds. I had no such problem previously.

I can connect perfectly to RSS News Feeds from CNET, New York Times, RollingStone and Yahoo. But the feeds from Slashdot BBC World don't work. When I hit <right> on my remote it says "Loading RSS Feed..." for about 1/4 second, then displays "Failed to Retrieve RSS Feed" for about 1/2 a second before returning to the RSS menu.

Lordypieman

Slimserver 6.2.1 downloaded and installed yesterday.
with latest AlienBBC, Mplayer, codecs etc.
Slimserver running on Windows 2000, Piii 800MHz with 384Mb RAM
SB2 player has firmware v40 and is connected via cat5
No internal firewalls, no software firewalls, but I do use Trend Officescan A/V.
Previously, everything worked fine with Slimserver 6.1 which I used previously. Nothing other than the server software and SB firmware has changed.

lordypieman
2006-03-25, 10:47
Also, is it possible to connect to other RSS feeds other than the ones listed as standard?

Lordypieman

bpa
2006-03-25, 10:57
Under Server Settings/ Plugins

Down the page are all the RSS URLs and facilities to change them.

lordypieman
2006-03-26, 10:23
Thanks for the pointer. I got the BBC news feed working, but the URL for slashdot doesn't connect to the RSS feed. My server has the following specified;
http://slashdot.org/slashdot/slashdot.rss

Can anyone confirm whether this is right or wrong?

Lordypieman

bpa
2006-03-26, 10:26
This is the URL that was installed on my system.
http://slashdot.org/index.rss

snarlydwarf
2006-03-26, 10:33
[narvi:~] 9:32:42am 103 % dog http://slashdot.org/index.rss
HTTP/1.1 301 Moved Permanently
Date: Sun, 26 Mar 2006 17:32:46 GMT
Server: Apache/1.3.33 (Unix) mod_gzip/1.3.26.1a mod_perl/1.29
Location: http://rss.slashdot.org/Slashdot/slashdot


ie, try the one listed there in the location line. It works for me.

lordypieman
2006-03-26, 11:11
Thanks for the reply - all sorted now.
I've also added Reuters feeds;
http://feeds.feedburner.com/reuters/topNews/
http://feeds.feedburner.com/reuters/worldNews/
http://feeds.feedburner.com/reuters/scienceNews/
http://feeds.feedburner.com/reuters/technologyNews/

Anyone know if there is a UK weather forecast RSS Feed?

Lordypieman

lordypieman
2006-03-26, 14:17
I'm really getting into this now...
http://www.rssmad.com/index.php

Lordypieman

willem
2006-05-06, 00:15
Hi, I'm having the same problem with a few RSS feeds.
Currently I run 6.2.2 but have tried a 6.5 nightly as well on my server and another PC. All running the Windows version.

A few RSS feeds from a local newspaper do not work anymore with my SB3 but did work some months ago.The url:
http://volkskrant.nl/rss/laatstenieuws.rss (Latest headlines in Dutch)
I get the following message: Failed to retrieve RSS feed
Other RSS feeds do work with my SB3 and if I use the above RSS feed in Firefox Sage it does work as expected.

The strange thing is that it used to work in the past but can't remember at which level id broke.
It seems that SlimServer got more picky parsing URL's (?).

Can anyone verify if the above feed does work with another SB? Is this a Slimserver bug?

Thanks!
Willem Oepkes

kdf
2006-05-06, 00:54
Looks to me like they've closed it off to "registered" clients only
according to this:
http://www.kbcafe.com/rss/whatisthis.html#whatisusm

willem
2006-05-12, 06:18
KDF, and others,

I did some checking with older versions:
- With Slimserver 6.0.2 the RSS feed works (http://volkskrant.nl/rss/laatstenieuws.rss)
- With 6.1.1 the RSS feed works
- With 6.2.0 the RSS feed works
- With 6.2.1 and newer releases the RSS feed does not work.

Just filed it as bug 3414

andyg
2006-05-12, 06:32
I just closed your bug, sorry I didn't see this thread earlier. That RSS feed works fine for me in 6.3+, it was indeed a bug in 6.2.2 that RSS didn't handle redirects properly.